V núdzi spoznáš priateľa


Dennodenne spoznávame množstvo ľudí, či už v práci, škole, vo fitku, vlaku a podobne. Každý z nás je nejaký. Niekto je impulzívny, flegmatický, cholerický, egoistický, niekto príliš veľa rozpráva alebo rád zveličuje, niekto je veľmi tichý a iný zase príliš energický. Svet je plný rozmanitých ľudí a práve preto by mal byť pekný a zaujímavý zároveň. Každého z nás zaujíma niečo iné a každý vyniká v niečom inom. Niekto je vynikajúci žurnalista, ekonóm, technik, športovec, niekto je veľmi kreatívny, niekto dobre ovláda cudzie jazyky a tak ďalej by som mohla pokračovať. Vzhľadom k tomu, by sme si mali navzájom pomáhať. Uveďme si to do praxe, tak napríklad: Ja ti viem pomôcť s dizajnom na blogu a ty mi môžeš pomôcť s domácou úlohou z nemeckého jazyka. Malo by to takto byť, lenže dnes sa na to zabúda, lepšie povedané, vytráca sa to z nás. Dnes vám ľudia nepomôžu (česť výnimkám) len tak pre nič za nič. Väčšina ľudí chce pomáhať za peniaze alebo nepomáhajú z iných dôvodov, napríklad aj preto, že si chcú udržať svoje vedomosti, poznatky len pre seba, jednoducho nechcú pomáhať (skvelým príkladom je škola). Alebo sú aj ľudia, ktorí si povedia "ty si nepomohol mne, nepomôžem ani ja tebe". Je to smutné, ale bohužiaľ je to tak. Čo je na tom najhoršie, že to robia aj naši priatelia a niekedy aj naší najbližší, rodina. Myslím si, že priateľstvo spočíva aj v pomoci jeden druhému. Skutočné priateľstvo, respektíve pravá tvár človeka sa ukáže práve v okamihu, keď to najviac potrebujete. Či vám dotyčná osoba je ochotná pomôcť alebo nie. Ak prídete za osobou, ktorú máte radi a veríte jej alebo za kamarátom s banálnou vecou a odmietne vám pomôcť, myslíte, že vám pomôže v oveľa ťažších chvíľach? Asi ťažko... Takýto ľudia nie sú priatelia a zrejme ani nimi nikdy neboli. Môžete si s ním dobre pokecať, ísť na pivo, na kávu, do fitka, ale ak budete mať problémy, nečakajte od neho pomoc. Pokiaľ ide o kamarátku alebo kamaráta, je to ten najlepší prípad, pretože kamaráta vymeniť môžete, ale ak ide o rodinu...bohužiaľ tú vymeniť nemôžete a bolí to omnoho viac, než v prvom prípade.

Pokúste sa svojim blízkym a svojmu okoliu pomáhať viac. Uvidíte, vráti sa vám to späť a navyše budete mať skvelý pocit, že ste niekomu pomohli. Viem, niekedy pomôcť nemôžete, ale vždy sa zamyslite, či dotyčnej osobe skutočne nemôžete pomôcť, či to nie len lenivosť, neochota pomôcť alebo ľahostajnosť voči druhému. Vždy sa vcíťte do inej osoby a položte si otázku: Ako by ste sa cítili vy, keby sa k vám takto niekto správal? Väčšina z vás by odpovedala, že sa mu to nepáči. Tak potom prečo to robíte?


*PS: Na mojej FB fanpage (klik) a Instagrame (klik) ste mohli zaregistrovať, že som sa tohto roku zapojila do súťaže #Bloger roka 2017. Ak sa vám páči moja tvorba a tvorba iných, ktorí sa podieľajú na zlepšovaní tohto blogu, budem veľmi rada, ak mi dáte váš hlas a pomôžete mi tak pri plnení snov. Hlasovať môžete TU, nezabudnite svoj hlas potvrdiť e-mailom, ktorý vám príde. Upozorňujem, že potvrdenie hlasu vám môže prísť aj ako spam! Za každý hlas vopred veľmi pekne ďakujem! 








#OOTD: Trenčkot: F&F (stará kolekcia) / Tričko: Secondhand / Boyfriend džínsy: H&M / Lodičky: Topankovo.sk / Okuliare: Okuliarewayfarer.sk / Kabelka, doplnky: Orsay 










12 Komentáre

  1. Pekný outfit, tá kabelka to krásne zaklincovala a oživila. Jediné čo by som asi vymenila, su topánky. Akosi neviem prist na chut tomuto typu lodičiek...
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A mne sa zase veľmi páčia tieto lodičky, ale akceptujem tvoj názor. Ďakujem ;-) ❤.

      Odstrániť
  2. Ach jaj, svätá pravda toto. V posledných mesiacoch som mala veľké čistky vo vzťahoch presne pre takéto dôvody a je mi ľúto, že to všetko takto funguje a nikto nevie pre nikoho nič urobiť- len tak, z lásky, milosti alebo pokory.

    Inak fotky sú prekrásne♥♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je podľa mňa dobre si takto "upratať život", aby ťa ľudia neoberali o tvoj drahocenný čas a venovala si tak energiu do niečoho, čo sa skutočne oplatí. Ďakujem :) ❤.

      Odstrániť
  3. páči sa mi na tvojom blogu, ako vieš spojiť vždy takúto zaujímavú tému/názor s outfitom :) blog má potom aj nejakú hodnotu, aj dobre vyzerá :) outfit ako vždy na jednotku :) dokonalý :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj, ďakujem veľmi pekne! Som rada, že sa ti páči táto "kombinácia" článku spolu s outfitovými fotkami, pretože som sa našla v tomto štýle písania :) ❤ ❤ ❤.

      Odstrániť
  4. Pekne napísané a čo sa týka outfitu veľmi sa mi páčil už na fb, tak krásne mi tam zasvietil na nástenke :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Viki, mňa tiež vždy potešia tvoje outfity, ktoré mi potom "svetielkujú" na nástenke :) ❤.

      Odstrániť
  5. príjemný outfit! pekne zladené farby :)

    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. kráásny outfit! je super, že v Prešove máme blogerku s kvalitnými fotkami, inširujúcim oblečením a ba ešte viac inšpiratívnymi článkami! tlieskam a teším sa!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj, tak to ti veľmi pekne ďakujem! Nesmierne ma to potešilo ♥ ♥ ♥

      Odstrániť