#2 DIY: Silvestrovský punč a plnené bagetky




Včera sme si v článku rozobrali pitie, respektíve ako zabezpečiť to, aby sa naše poháre počas pribúdajúcich hodín a nálady nepomiešali. Dnes budeme rozoberať to, čo chutné pripraviť na stôl. Samozrejme, vrátane koláčov z Vianoc, čipsov a chlebíčkov. Pripravila som pre vás dva recepty, ako pohostiť svojich priateľov, aby neboli ani smädní ani hladní. Ide o silvestrovský punč a plnené bagetky. Opäť nič náročné, pretože mňa nebaví tráviť v kuchyni veľa hodín (to viete), takže pokojne to stihnete pripraviť za hodinku, hodinku a pol. Punč vás poriadne zahreje a rozprúdi tú správnu Silvestrovskú atmosféru. Bagetky s ľanovými semiačkami plnené kuracím mäskom a zeleninou zase zaženú hlad do kúta. Tak teda dobrú chuť!

*PS: Prajem vám krásneho Silvestra  a Šťastný nový rok! Užite si to naplno a rozlúčte sa so starým rokom tak, ako sa patrí, a to je podľa vašich predstáv! Posielam vám pusu! 

- - - 

* Silvestrovský punč 

Potrebujete: 

  • 500 ml červeného vína 
  • 300 ml čistej vody
  • 1 vrecúšku čierneho čaju
  • šťava z polovice pomaranča
  • šťava z polovice citróna 
  • 200 ml rumu 
  • 100 g trstinového cukru 
  • 4 ks celej škorice (nemletej)
  • 8 ks klinčekov
  • 2 ks pomarančov 

Postup

Krok 1: Do hrnca nalejte vodu a nechajte ju zovrieť. 
Krok 2: Po zovretí vody, do nej pridajte vrecúško čaju a trstinový cukor.
Krok 3: Nechajte vylúhovať čaj podľa odporúčania výrobcov. 
Krok 4: Po vylúhovaní pridajte do čaju šťavu z polovice pomaranča a citróna.
Krok 5: Pridajte klinčeky a škoricu.
Krok 6: Nakoniec pridajte rum a červené víno. Nechajte chvíľu postáť, aby sa chute spojili. Podávajte horúce. Do pohára môžete na ozdobu a zvýraznenie chuti pridať jablko, maliny a pomaranč. 





* Plnené bagetky 

Potrebujete:

  • 10 dkg masla 
  • 1 menšiu mrkvu 
  • 1 menšiu žltú cuketu 
  • 5 dkg zeleného hrášku
  • 3 dkg masla na podusenie 
  • 20 dkg folé z kuracích pŕs 
  • soľ, mleté čierne korenie 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 bagety posypané ľanovými semiačkami 
  • cherry paradajky
  • petržlenovú vňať na ozdobenie 

Postup

Krok 1: Mäkké maslo vymiešajte dopenista. 
Krok 2: Mrkvu nakrájajte na menšie kocky a spolu s hráškom a cuketou mierne poduste a pridajte k maslu. 
Krok 3: Kuracie prsia narežte, osoľte, okoreňte a pridajte roztlačený cesnak. Upečte mäsko na tuku po pečení zeleniny. Nechajte vychladnúť, najemno pokrájajte a pridajte k zelenine.
Krok 4: Všetko dochuťte soľou a čiernym korením a dobre premiešajte. 
Krok 5: Odkrojte konce bagety a  jej stred  vyberte pomocou rúčky varechy. Rukou vyberte stred bagety a pomocou plniaceho vrecúška naplňte zeleninovo-kuracou zmesou. 
Krok 6: Nechajte vychladiť v chladničke. 
Krok 7: Po vychladení nakrájajte hrubšie pláty . 
Krok 8: Hotové bagetky ozdobte pomocou cherry paradajok a petržlenovej vňate, ktoré si predtým napichnite na špáradlo. Podávajte studené a dobrú chuť!





Foto: Vladies 










2 Komentáre