#2 DIY: Silvestrovský punč a plnené bagetky
Včera sme si v článku rozobrali pitie, respektíve ako zabezpečiť to, aby sa naše poháre počas pribúdajúcich hodín a nálady nepomiešali. Dnes budeme rozoberať to, čo chutné pripraviť na stôl. Samozrejme, vrátane koláčov z Vianoc, čipsov a chlebíčkov. Pripravila som pre vás dva recepty, ako pohostiť svojich priateľov, aby neboli ani smädní ani hladní. Ide o silvestrovský punč a plnené bagetky. Opäť nič náročné, pretože mňa nebaví tráviť v kuchyni veľa hodín (to viete), takže pokojne to stihnete pripraviť za hodinku, hodinku a pol. Punč vás poriadne zahreje a rozprúdi tú správnu Silvestrovskú atmosféru. Bagetky s ľanovými semiačkami plnené kuracím mäskom a zeleninou zase zaženú hlad do kúta. Tak teda dobrú chuť!
*PS: Prajem vám krásneho Silvestra a Šťastný nový rok! Užite si to naplno a rozlúčte sa so starým rokom tak, ako sa patrí, a to je podľa vašich predstáv! Posielam vám pusu!
- - -
* Silvestrovský punč
Potrebujete:
- 500 ml červeného vína
- 300 ml čistej vody
- 1 vrecúšku čierneho čaju
- šťava z polovice pomaranča
- šťava z polovice citróna
- 200 ml rumu
- 100 g trstinového cukru
- 4 ks celej škorice (nemletej)
- 8 ks klinčekov
- 2 ks pomarančov
Postup:
Krok 1: Do hrnca nalejte vodu a nechajte ju zovrieť.
Krok 2: Po zovretí vody, do nej pridajte vrecúško čaju a trstinový cukor.
Krok 3: Nechajte vylúhovať čaj podľa odporúčania výrobcov.
Krok 4: Po vylúhovaní pridajte do čaju šťavu z polovice pomaranča a citróna.
Krok 5: Pridajte klinčeky a škoricu.
Krok 6: Nakoniec pridajte rum a červené víno. Nechajte chvíľu postáť, aby sa chute spojili. Podávajte horúce. Do pohára môžete na ozdobu a zvýraznenie chuti pridať jablko, maliny a pomaranč.
* Plnené bagetky
Potrebujete:
- 10 dkg masla
- 1 menšiu mrkvu
- 1 menšiu žltú cuketu
- 5 dkg zeleného hrášku
- 3 dkg masla na podusenie
- 20 dkg folé z kuracích pŕs
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 bagety posypané ľanovými semiačkami
- cherry paradajky
- petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup:
Krok 1: Mäkké maslo vymiešajte dopenista.
Krok 2: Mrkvu nakrájajte na menšie kocky a spolu s hráškom a cuketou mierne poduste a pridajte k maslu.
Krok 3: Kuracie prsia narežte, osoľte, okoreňte a pridajte roztlačený cesnak. Upečte mäsko na tuku po pečení zeleniny. Nechajte vychladnúť, najemno pokrájajte a pridajte k zelenine.
Krok 4: Všetko dochuťte soľou a čiernym korením a dobre premiešajte.
Krok 5: Odkrojte konce bagety a jej stred vyberte pomocou rúčky varechy. Rukou vyberte stred bagety a pomocou plniaceho vrecúška naplňte zeleninovo-kuracou zmesou.
Krok 6: Nechajte vychladiť v chladničke.
Krok 7: Po vychladení nakrájajte hrubšie pláty .
Krok 8: Hotové bagetky ozdobte pomocou cherry paradajok a petržlenovej vňate, ktoré si predtým napichnite na špáradlo. Podávajte studené a dobrú chuť!
Foto: Vladies
2 Komentáre
Mňam mňam :) Vyzerá to bohovsky :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujéééém d(♥_♥)b.
Odstrániť