PLESOVÁ SEZÓNA: Tipy a rady pre ženy, ale aj mužov



Plesová sezóna sa v tomto novom roku už blíži. Odštartuje ju Ples v Opere, ktorý sa koná už túto sobotu. Ak sa aj vy chystáte plesať, je najvyšší čas si zaobstarať plesové šaty. Preto v tomto článku nájdete pár rád a inšpirácií, ako plesať štýlovo.

Pri výbere plesových šiat je dôležité, aby šaty lichotili vašej postave, aby vyzdvihli vaše dokonalé krivky a naopak, tie menej dokonalé zakryli. Šaty by vám mali sedieť aj farebne, nie každému pristanú všetky farby, preto by ste mali vyskúšať viac šiat a sledovať na sebe, v ktorých žiarite, vynikáte a hlavne sa cítite dobre. V plesových šatách by ste sa mali cítiť pohodlne, sebavedomo, nemalo by vás nič tlačiť a obťažovať. Jednoducho, šaty by mali vyzdvihovať vás, vašu osobnosť a to platí nielen pri plesových šatách, ale aj pri outfit-och na každý deň! 




Pár rád a tipov pre vás, ako odplesať úspešne a netrafiť vedľa:
  1. Prvým dôležitým krokom po prevzatí pozvánky na ples je zistiť si, aký dress code platí. Podľa toho budete vedieť, aké šaty si máte vybrať, ktoré budú spĺňať všetky kritéria, vďaka ktorým sa vyhnete nepríjemnej situácií. 
  2. Je dôležité k šatám doladiť tie správne doplnky. Tie však musia byť kvalitné, nikdy nepoužívajte lacné doplnky! Tým nemám na mysli, že teraz musíte šetriť na drahé šperky, na ktoré by ste museli šetriť aspoň...veľmi dlho... K plesovým šatám vám postačí aj šperk kúpený v bižutérií, kde si z bohatého výberu naozaj vyberiete krásne šperky.
  3. Najčastejším problémom sú silonky! Aby ste sa vyhli módnemu prešľapu, vyberte si také silonky, ktoré sú najviac podobné odtieňu vašej pokožky. Nech sú matné a nie lesklé. Príliš svetlé alebo tmavé silonky nevyzerajú dobre. Ak sa rozhodnete pre sandále, majte na pamäti, že do nich silonky nepatria
  4. Ďalším módnym prešľapom je prísť na ples v bunde! Medzi vhodný zvršok patrí kabát a kožuch! 
  5. V žiadnom prípade si pod plesové šaty neberte podprsenku s priesvitnými ramienkami! Vezmite si podprsenku bez ramienok, najlepšie v telovej farbe. Dnes sa dajú košíky všiť priamo pod šaty alebo sa dajú zakúpiť špeciálne podprsenky na tieto príležitosti. 



Pre pánov!

WHITE TIE: frak; je to slávnostné oblečenie z ľahkej čiernej látky, chlopne saka, nohavice s lampasmi bez záložiek. K fraku voľte perleťové gombíky, len biely motýlik, bielu košeľu, jednoduché manžety, tvrdý golier s ohnutými rožkami. Ako obuv sa odporúčajú lakované čierne topánky a k ním čierne jednofarebné ponožky. K fraku patrí aj biela vreckovka, čierny plášť, biele rukavice, cylinder alebo tvrdý klobúk a biely hodvábny šál. 

BLACK TIE: smoking; je to večerný oblek, dopĺňa ho biela košeľa, čierny motýlik, lakované čierne topánky, čierne ponožky, biela vreckovka, mäkký čierny klobúk, biely šál, čierny alebo tmavý plášť. 

FORMAL DRESS: ak nie je predpísané oblečenie white-tie alebo black-tie, tak vám postačí jednoduchý typ oblečenia, ktorý sa  nazýva formal dress. Je to klasický tmavý alebo čierny oblek. K obleku voľte bielu košeľu, slávnostnú kravatu, ktorá sa odporúča zladiť so šatami partnerky alebo motýlik. Najvhodnejšou obuvou sú opäť lakované čierne topánky. 



Zdroje: internet, vlastné zdroje
Koláže: Vladies

2 Komentáre

  1. Na tie silonky si treba dať fakt veľký pozor. Minule som videla tak dievča ktoré malo hnedé nohy kvôli silonkam a ruky biele. No hrôza!

    OdpovedaťOdstrániť