DIY: Náhrdelník s perlami, štrasom a retiazkami


Veríte na to, že perly prinášajú nešťastie? Ako malé dieťa som verila tejto povere, ba aj iným. No teraz, keď som už veľké dieťa, tak týmto poverám rozhodne neverím. Jedná múdra duša niečo vymyslí a už sa to "nesie" na veky vekov... A ja poviem, že podľa mňa perly môžu priniesť šťastie. Hlavne v tom prípade, ak majiteľka pravých perál stratí svoj klenot a ten "nešťastník/čka" ho nájde. Tomu hovorím šťastie! Ale to sa stáva skôr vo filmoch než v skutočnosti... No nič, trošku rozvášnenia pre perly... Ale aj tak si myslím, že perly môžu priniesť šťastie. Prečo? Čítajte ďalej.

Keď tak premýšľam, aj my, normálny smrteľníci s falošnými perlami môžeme mať šťastie. To, že prvý dojem je veľmi dôležitý už dávno vieme. Vďaka tomu si nás ľudia všimnú, spravíme dojem a môžeme dostať aj lepšie pracovné ponuky a podobne. A tiež vieme, že dôležitou súčasťou celkovej vizáže sú aj doplnky. Nikdy neviete, koho očaríte a kto si vás všimne, napríklad aj vďaka výraznému/masívnemu perlovému náhrdelníku. Tak nejak znie veta, keď ste zabodovali a možno aj dosiahli, čo ste chceli : "Aaa, to je tá slečna, ktorá mala minule sa sebe pekný masívny náhrdelník, povedala, že ma vyštudovanú takú hentakú školu, že vie to a to...." Preto si myslím, že vlastniť aspoň jeden výrazný šperk sa určite oplatí a možno aj vyplatí. 

Dnes vám ukážem, ako neutrácať zbytočne za drahé masívne šperky, ale ako si ich vyrobiť z lacných a ľahko dostupných pomôcok, ako sú perly, štras a retiazky. 


Potrebujete

  • väčšie, menšie biele perly
  • 65 cm dlhú štrasovú reťaz 
  • strieborné retiazky
  • silón
  • drôt
  • karabínu, bižutérne krúžky a bižutérne koncovky
  • nožnice
  • kliešte


Krok 1:  Na silón navlečieme bižutérnu koncovku, spravíme 2 uzlíky na tom istom mieste a pomocou kliešťov koncovku zatlačíme (uzavrieme). Na silón navlečieme perly a nakoniec reťaze opäť pripevníme bižutérnu koncovku. Spravíme 3 perlové reťaze asi 58 cm dlhé. 


Krok 2: V strede drôtu spravíme špirálku, ku ktorej priložíme štras. O štrasovú reťaz spravíme ďalšiu špirálku, vďaka ktorej upevníme štras o drôt. Štrasová reťaz by mala byť aspoň 65 cm dlhá. Zvyšok odstrihnite za pomoci kliešťov. 


Krok 3: Pripravíme si aspoň 5 strieborných retiazok v dĺžke 58 cm. Štrasová reťaz je dlhšia! 


Krok 4: Na karabínku pripevníme jeden pevnejší krúžok, na ktorý pripevníme reťaze. Jednotlivé reťaze splietame ako vrkoč. Nakoniec reťaze pripevníme o pevný krúžok. 


Photo: Beáta F. / Vladies

7 Komentáre

  1. NEJkrásnější náhrdelník, který jsem za hodně dlouhou dobu viděla! Jsi úžasně kreativní a inspirativní! Super fotky! Živíš se výrobou šperků? Fakt nádhera!

    HAPPY MONDAY! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za tak krásny kompliment! Nesmierne ma to teší. ♥♥♥
      A neživím sa výrobou šperkov ani ničím podobným. Všetko robím zatiaľ len ako koníček. Pevne verím, že tvorenie bude v budúcnosti veľkou súčasťou mojej práce. :)

      Odstrániť
  2. nádherný! ja by som to asi nedokázala, nemala by som na to trpezlivosť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je to, že na jeho výrobu netreba mať veľkú trpezlivosť. Vyzerá to tak, že to je komplikované, ale nie je. Rýchlo si spomenieš na svoje detské časy, keď si navliekala korálky a plietla vrkoče. Vyskúšaj si ho spraviť bez štrasu, použi len perly s retiazkami a bude to menej náročné. ;)

      Odstrániť
  3. Vyzerá to dosť dobre a podľa toho, ako sa to robí, sa mi zdá, že to nie je až také náročné. A máš pravdu, že prvý dojem dokáže spraviť veľa a aj tým, ako sme oblečení si nás ľudia môžu zapamätať. :))

    DominicaLand

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherný je, opravdu se ti povedl.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ten je ale krásny :) tiež si najradšej šperky vyrábam sama :)
    Blanka

    OdpovedaťOdstrániť