Xmas DIY: Balenie vianočných darčekov



Ešte stále nemáte zabalené vianočné darčeky? Štedrý deň 24.12. nám už klope na dvere, tak šup šup, je najvyšší čas sa poponáhľať. Dnes máte poslednú možnosť. Z balenia darčekov nemusíte mať nočné mory, ani žiadne obavy. Ak budete postupovať podľa týchto troch návodov, alebo si vyberiete len jeden z nich, určite to hravo zvládnete. Budete potrebovať veľa, veľa, veľa času, baliaceho papiera, lepiacej pásky, stužiek rôznych farieb a veľkostí, darčekových mašličiek alebo iné dekoračné príslušenstvo a samozrejme veľa trpezlivosti. Bolestiam v krížoch sa pravdepodobne nevyhnete, ak budete baliť darčeky na zemi pri stromčeku, ale výsledok bude stáť určite za to. Nezabúdajte, Vianoce sú len raz za rok. Prajem vám príjemné balenie darčekov.



POSTUP č.: 1


Krok 1: Darček položíme na baliaci papier. Vystrihneme potrebný papier na balenie darčeka. Darček obalíme najprv z jednej strany a potom z druhej, následne ich zlepíme.
Krok 2: Postranné boky papiera odstrihneme na menšie časti, aby sa nám s papierom lepšie spolupracovalo - pozor, nenechávajte príliš malý priestor! 
Krok 3/4/5: Spravíme tzv. ušká na jednej strane, v hornej aj z dolnej časti. Ak už máme ušká hotové, zahneme odstávajúci koniec papiera. Najprv zlepíme jednu stranu a tak druhú. Viď obrázok 4 a 5. 
Krok 6: Pod darček vložíme stuhu, mala by sa na vás pozerať tá časť darčeka, ktorú nebude zospodu vidieť. 
Krok 7/8: Stuhu zaviažeme na jeden uzol a otáčame pomaly knihu k sebe. Uzol vzadu ostáva. V prednej časti darčeka spravíme dvojitý uzol a zvyšné časti stuhy, ak je stuha dlhá, zaviažte na mašličku alebo v prípade, ak je krátka ju odstrihnite a miesto zakryte darčekovou mašličkou. 




POSTUP č.: 2


Krok 1/2: Papierovú rolku stlačíme na polovicu. 
Krok 3/4: Najprv prehneme smerom dovnútra jednú stranu papierovej rolky a následne aj druhú stranu. 
Krok 5: To isté spravíme aj na protiľahlej strane, tým pádom nám vznikne balíček.




POSTUP č.: 3



Krok 1: Na papierovú rolku nalepíme lepiacu pásku (konce lepiacej pásky o seba prilepíme, tým pádom dostaneme "obojstrannú" lepiacu pásku) alebo obojstrannú pásku. 
Krok 2: Papierovú rolku nalepíme niekoľko centimetrov od kraja baliaceho papiera. 
Krok 3: Papierovú rolku skúsime zabaliť (nebalíme ju), aby sme približne zistili, koľko baliaceho papiera budeme potrebovať, až potom striháme. 
Krok 4: Pomocou stuhy zaviažeme najprv jednú stranu a následne aj druhú stranu.



Foto: Vladies

2 Komentáre

  1. Naozaj nádherne zabalené darčeky a ďakujem za tipy ako ich zabaliť:)
    Šťastné a Veselé Vianoce ti prajem!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne a aj tebe Šťastné a veselé Vianoce :).

      Odstrániť