DIY: Brošne zo zmršťovacej fólie





S nažehľovačkami alebo našívkami sa momentálne roztrhlo vrece. Kedysi sme ich mohli vidieť len u motorkárov, rockerov alebo "zbieračov" týchto nášiviek. No dnes sú nimi zaplnené obchody a aj módne ulice. Nájdeme ich u majiteľov, či už na bunde, nohaviciach, vestách, tričkách, kabelkách...jednoducho kdekoľvek. Milujú ich aj známe osobnosti, ako napríklad známa blogerka Chiara Ferragni, speváčka Rihanna, či modelka Gigi Hadid.

A čo je najlepšie? Bundu, nohavice, či akékoľvek iné oblečenie alebo doplnok s nažehľovačkami alebo nášivkami môžete mať aj vy. Ešte lepšie na tom je, že len za pár eur. Najviac vás vyjdu samotné nažehľovačky. A práve preto som vymyslela iný nápad. Trochu hravý a kreatívnejší, pri ktorom dáte priestor vašej fantázií a vašim šikovným rukám. A samozrejme, tiež vás to nevyjde draho. Budete potrebovať zmršťovaciu fóliu, ktorú kúpite v kreatívnych potrebách v rôznych farbách. Takže sa môžete parádne vyhrať! Ja som si vybrala bielu, na ktorej som sa vybláznila s farbičkami. Čo je tiež dôležité povedať, je to, že tento nápad nie je len pre tie z vás, ktoré vedia pekne kresliť. Do tvorenia týchto brošni sa môže zapojiť každá z vás. Pomôžte si uhľovým papierom a rôznymi šablónami alebo obrázkami z internetu, ktoré jednoducho prekreslíte na fóliu. Ďalším dôležitým krokom je dať už vystrihnuté obrázky do predhriatej rúry. Brošne sa začnú scvrkávať a následne sa vyrovnajú, vtedy ich z rúry vytiahnite. Pokiaľ nie sú úplne rovné, dopomôžte si napríklad vidličkou, ale robte to naozaj rýchlo, pretože po pár sekundách brošne stvrdnú. Ak to nestíhnete, skúste dať brošne na chvíľu do rúry a opäť pracujte s narovnávaním rýchlo. Posledným krokom je natretie priesvitným lakom a nalepenie brošňových zapínaní. Hotovo! Nech sa vám tieto veselé brošne dobre nosia a nech vám spríjemňujú každý jeden deň. 



Potrebujete: 

  • zmršťovaciu bielu fóliu v A4 formáte
  • uhľový papier
  • obyčajný papier alebo šablóny
  • ceruzku, gumu 
  • nožnice
  • farbičky
  • brošňové zapínania 
  • sekundové lepidlo 
  • priesvitný lak na nechty
  • plech a papier na pečenie 



Postup: 


Krok 1: Na internete si nájdite zaujímavé obrázky a ceruzkou ich obkreslite na obyčajný papier. Najlepšie na tenký papier, aby sa vám dobre obkresľovalo. 
Krok 2: Na zmršťovaciu fóliu priložte uhľový papier a navrch obyčajný papier s obkreslenými obrázkami. Ak máte šablóny, obkreslite ich priamo na zmršťovaciu fóliu.
Krok 3: Ceruzkou obkreslite obrázky na zmršťovaciu fóliu. 
Krok 4: Vyfarbite obrázky farbičkami a obtiahnite ich čiernou fixkou. 
Krok 5: Nožnicami opatrne vystrihnite obrázky. Pri úzkych záhyboch si pomôžte manikúrovými nožničkami. 
Krok 6: Rozohrejte rúru na 250°C a plech vysteľte papierom na pečenie.
Krok 7: Obrázky položte nakreslenou časťou nahor na plech a vložte ich do rúry na stredný rošt. Pomaly sa začnú zmenšovať, stáčať a rýchlo sa vyrovnajú. Trvá to asi 15-20 sekúnd, preto cez okienko na rúre sledujte, aby ste vedeli, kedy sú hotové. Vtedy vyberte plech z rúry. Ak nie sú obrázky úplne rovné, pomôžte si napríklad vidličkou a vyrovnajte ich. Urobte to rýchlo, kým sú obrázky ešte teplé, pretože o pár sekúnd budú tvrdé a už ich nevyrovnáte.
Krok 8: Po vychladnutí ich natrite priesvitným lakom na nechty a nechajte uschnúť.
Krok 9: Na brošňový komponent naneste sekundové lepidlo a prilepte ho na druhú stranu obrázka (už hotovej brošne). 






Foto: Beáta F. & Vladies 








9 Komentáre

  1. Tak to je něco. :) Vypadá to fakt krásně ♥ budu ráda, když mrkneš i ke mě. www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš teda hodně zajímavé, ale krásné sako! :) Super.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to zajímavě, jinak sako je super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to skvěle! Na ig kamarádky jsem viděla, že měla mikču, kterou měla ozdobenou podobným způsobem.. Tak už aspoň vím, jak to udělala. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovedaťOdstrániť