DIY: Jesenné svietniky



Jeseň - jedno z najfarebnejších ročných období, ktoré je skutočne čarovné! Okrem padajúceho farebného lístia, padajúcich gaštanov, intenzívneho dažďa a prvých mrazov, vo mne jeseň evokuje pokoj.

Akoby čas postupne spomaľoval...príroda utíchala. Každý upratuje okolo svojho príbytku, zbiera záhradné plody, opadané lístie, odkladá veci, ktoré by zima mohla poškodiť. Každý sa po hrejivom a "akčnom" lete dáva do režimu off a schováva sa do svojich príbytkov. Presne tak ako zvieratá. Jeseň pre mňa symbolizuje aj čas sviečok a pohodových dní v posteli  s čajom a dobrou knihou  v ruke. Práve preto som pre vás pripravila tento #diy projekt, ktorý vám spríjemní prostredie a dodá tú správnu jesennú atmosféru. Ide o svietniky zo skla, ktoré sú "vyšperkované" farebným jesenným lístim a sú obalené papierom na pečenie. Opäť jednoduché diy, ktoré zvládnu všetky šikovné ruky. Zhotovovaním týchto svietnikov si spríjemnite nielen domové prostredie, ale aj čas (napríklad ten víkendový), ktorý strávite pri ich vyrábaní. Nehovoriac, že vám to nezaberie veľa času, takže pokojne si ich môžete vyrobiť aj niekoľko a vyzdobiť nimi môžete napríklad chodník okolo vášho domu alebo parapetu okna.

Páčia sa mi jednoduché, nesilené nápady, ktoré vedia na seba upozorniť a spríjemniť človeku prostredie, v ktorom býva a tým pádom aj náladu. Pevne verím, že sa vám tento jesenný svietnik páči, a že sa do jeho vytváranie pustite s takou láskou, ako aj ja. Majte pekný tvorivý víkend!

*PS: Na fotke nájdete aj našu novú cicu micu, ktorú niekto čerstvo zobral od mami a vyhodil ju na ulicu, tak sme ju u seba uchýlili. Takže je dosť možné (ak bude fotegenická), že ju okrem Benyho (psíka) a Eliho (kocúra) na fotkách uvidíte tiež. 



Potrebujete: 

  • listy
  • sklíčko 
  • papier na pečenie
  • prírodný špagát
  • nožnice
  • lepidlo 
  • sviečky 


Postup: 


Krok 1: Naneste lepidlo na list a následne ho nalepte na sklíčko. Ak sa bojíte, že sa vám list potrhá, naneste lepidlo najprv na sklíčko a až tak nalepte list.
Krok 2: Vystrihnite si potrebný papier na pečenie a naneste lepidlo na spodné okraje sklíčka.
Krok 3: Lepidlo naneste aj na jeden okraj papiera na pečenie, obaľte nim sklíčko a na konci zlepte.
Krok 4: Vo vrchnej časti nechajte papier dlhší ako koniec sklíčka a zastrihnite konce papiera podľa potreby.
Krok 5: Omotajte vrch sklíčka prírodným špagátom.
Krok 6: Na záver zapáľte sviečku a vložte ju už do hotového svietnika.






Foto: Vladies







9 Komentáre