DIY: Medovo-orechové tváričky


Vianoce sú už za nami. Dokonca už aj vianočné ozdoby ležia pekne na pôjde a čakajú na našu spoločnú stretávku opäť na konci tohto roka. Možno keď si spomeniete na sviatky, na všetky tie dobroty, tak sa vám žalúdok obracia naopak, a možno nie. Ak máte chuť na niečo sladké alebo hľadáte niečo, čo si rýchlo spravíte alebo dokonca niečo, čo nemusíte piecť, ste na správnom mieste. Pripravila som si pre vás chutný a rýchly recept, ktorý som (priznávam) nachystala už pred sviatkami, ale bol naozaj vynikajúci a mne opäť "ide na chuť". Trochu som mala problém pri výrobe týchto tváričiek, keďže som použila malo medových plátov a "cesto" bolo na tvarovanie guliek príliš riedke. Ale pomohla som si bebe sušienkami a bolo to. Potom už len stačilo vymodelovať z cesta guľky - tváričky a ozdobiť ich. A tu je výsledok! Určite odporúčam, skúste to! Majú lahodnú orechovú chuť, sú jemné a rozplývajú sa na jazyku. Treba vám ešte viac lákadiel?


*RECEPT:


Potrebujete: 

  • 50 dkg medových upečených plátov
  • 3 dl mlieka
  • 10 dkg margarínu 
  • 1 malý pohár jahodového lekváru 
  • 5 dkg mletých orechov 
  • 3 PL práškového cukru
  • 10 dkg čokolády na varenie 
  • cukrová dekorácia v tváre očí 
  • ozdobné košíčky


POSTUP: 


Krok 1: Medové pláty polámte do misky, zalejete ich vlažným mliekom a premiešajte. S mliekom opatrne, aby ste nemali zmes príliš rozmočenú! Ak sa vám to stane a nemáte už medové rezy navyše, pridajte ešte hrsť mletých orechov a bebe sušienky. 
Krok 2: Rukami dôkladne vyžmýkajte. 
Krok 3: Pridajte roztopený mäkký margarín, jahodový lekvár, práškový cukor a posypte mletými orechmi. 
Krok 4: Vypracujte homogénne cesto.
Krok 5: Navlhčenými rukami z cesta odštipte kúsky veľkosti orecha a vytvarujte guľky. Následne ich uložte do papierových ozdobných košíčkov. 
Krok 6: Na záver guľky polejte čokoládou alebo ju nastrúhajte a posypte ňou guľky, čím vytvoríte vlasy a ozdobte ich "očami".





Foto: Vladies


8 komentárov:

  1. Vyzeraju velmi chutne. A páči sa mi, že je to rýchly nepečený recept. Akurát tie medové pláty nemá človek stále po ruke.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, aj mne to vyhovuje, že sa nepečú. Človek nemusím tráviť hodiny v kuchyni a navyše si aj pochutí za krátky čas :).

      Odstrániť

Používa službu Blogger.