Spomaľ a začni si vychutnávať život


Zabudli ste zamknúť byt, vypnúť TV, stratili ste  peňaženku, zabudnete naspäť vysunúť spätné zrkadlá na aute (toto sa stalo včera mne...) a takto šoférujeme a ohrozujeme nielen seba, ale aj iných. Stačí malý impulz, pohádate sa s niekým, nahnevá vás niekto, myslíte na všetky veci, ktoré musíte dnes ešte stihúť...a už sa dejú veci. Pokiaľ týmto správaním neohrozíte ostatných, tak je to v poriadku. Každému sa už zopár krát niečo stalo, niečo zabudol alebo stratil. Ale pokiaľ zabudnete na tie spätné zrkadlá, ako aj ja, mate prúser (našťastie som si to všimla hneď na prvej križovatke (ako inak)). Vravíte si stalo sa, našťastie sa mne ani iným nič nestalo, no v tej chvíli som si povedala "ty si mimo, úplne si stratila rozum". Veru stratila pri východe z nemocnice! Rýchlo musím byť tam, rýchlo musím splniť toto, niekto vás medzi tým nahnevá (v mojom prípade to bol lekár) a už sa to začína. Strácame rozum a vnútorný pokoj, naša nálada sa rozkýve a robíme hlúposť za hlúposťou. Mozog je off a emócie, ako hnev, beznádej, strach sú on. Za všetko môže podľa môjho názoru dnešná uponáhľaná doba. Počas celého dňa musíme stihnúť nespočetné množstvo povinností a úloh, byť vždy pozitívne naladený, dobre vyzerať, byť dokonalým rodičom, manželom/manželkou a pod. Cítime veľký tlak! Čoraz viac strácame zdravý rozum, neustále sa za niečim ponáhľame a potom sa čudujeme, že sa stane nejaké nešťastie.

A aký je na to liek? To sama neviem len si niečo myslím... Možno by pomohlo, ak by sme viac pozitívne mysleli, viac sa usmievali, viac oddychovali, obklopovali sa ľuďmi, s ktorími nám je dobre a vymazali zo svojho života "negatívnych upírov", ktorí nás oberajú o našu energiu. A samozrejme mali  by sme všetky komplikované situácie poriadne predýchať! Zastaviť sa, ukľudniť sa a aspoň 4 krát sa z hlboka nadýchnúť a až potom si sadnúť za ten volant! Myslím si, že som sa zo včerajška dostatočne ponaučila a podobné situácie začnem riešiť takto, ale budem rada, ak k ním vôbec nedôjde. Ale aj tak by bolo najlepšie zastaviť túto rýchlu dobu a začať konečne žiť pokojne! Vychutnávať si život plnými dúškami, robiť to, čo nás skutočne baví a napĺňa. Viem, ľakho sa to povie a ešte ľahšie píše, ale mali by sme sa o to aspoň pokúsiť. Verím, že život nás za investované úsilie časom odmení. Zastaviť čas môžete aj inak, ale nebude to také ľahké, ale v živote nie je predsa nič jednoduché. Mám na mysli opustiť domov a nájsť si nový a na pokojnejšom mieste. Viete, že veľa krát o tom uvažujem? To by bolo! Nemusela by som robiť v šialenom tempe, robila by som si prácu o čosi pomalšie a všetko by malo svoj čas. Sú krajiny, kde to takto funguje. Pri troche šťastia, financií a znalosti cudzieho jazyka by som to aj mohla mať, lenže ako sa hovorí, nemám na to "gule". Preto si budem musieť spomaliť život tu a teraz, doma na Slovensku.

Budem sa opakovať, ale...robiť to, čo ma baví, obkolopovať sa správnymi ľuďmi, vychutnávať si život plnými dúškami, byť viac usmievavá a pozitívne naladená, kritické sitácie jednoducho preddýchať, nebrať si na ramená viac práce, než dokážeme uniesť, cvičiť a čo najzdravšie sa stravovať, pretože aj to je veľmi dôležité pre dosiahnutie duševnej rovnováhy a v neposlednom rade mať pri sebe parnetra/partnerku, ktorá bude našou druhou polovičkou. Vtedy sa pevne verím zastaví naša uponáhľaná doba a začneme byť o niečo pokojnejší a šťastnejší. Nám všetkým to z celého srdca prajem!








#OOTD: Dresses - Orsay / Sunglasses - Zephyr / Bag - Orsay / Sneakers - Topankovo.sk 




2 Komentáre

  1. Máš to moc pěkně napsané. Dokud člověk zapomíná na své věci tak to jakž takž jde, ale pokud zapomíná na bezpečí svého okolí, tak už to není dobré brát na lehkou váhu a mávnout rukou. Ono se nemusí stokrát nic přihodit a po stoprvní se něco přihodí, co si člověk může celý zbytek života vyčítat. To za to nikomu opravdu nestojí. K dobrému textu máš i pěkné fotky, takže radost číst.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj na seba by sme mali myslieť lebo potom si len takýmto tempom pokazíme zdravie a to máme len jedno. Je to dosť komplikované... :/.

      A ďakujem ti veľmi pekne, cením si to :) ❤.

      Odstrániť