8 krokov, ako si naladiť pozitívnu myseľ a dobrú náladu


Nič nepríde v živote samo, ale to už viete. A takto to je aj s dobrou náladou či pozitívnym myslením, ktoré je kľúčom k lepšiemu a šťastnejšiemu životu. Samozrejme sú dni, kedy vás poteší milý kompliment, darček alebo sa jednoducho počas dňa niečo milé a pekné prihodí, čoho výsledkom je váš lepší deň a spolu s ním aj dobrá nálada. Ale povedzme si pravdu, ako často vám napríklad ľudia skladajú komplimenty? Hm, ľudia sa ledva na vás usmejú a nie to od nich očakávať ešte kompliment. Preto, spoliehať sa na nazvime to "náhodné šťastie", ktoré je zapríčinené niekym iným, nemôžeme a ani na to nečakajme! Super náladu si môžeme spraviť sami a to každý deň. Každý deň, lepšie povedané každé ráno si štartujete svoj deň. A ako na to? Ako "vypnúť" negatívne myslenie, chmúrenie, hundranie, hnev a naladiť sa na pozitívnu vlnu? Všetko sa dozviete v nasledujúcich krokoch, tak teda poďme na to.

1. spravte si dobré raňajky - veru niet na kvalitné a výdatné raňajky, vďaka ktorým budete mať energiu po celé doobedie. A nevyhovárajte sa, že nestíhate. Choďte skôr spať a skôr vstaňte. Pripravte si raňajky, ktoré sa budú skladať predovšetkým z bielkovín a ovocia. Dajte si sprchu, prípadne ak stíhate, tak si aj zacvičte, hoci len na 10 minút. Na rozhýbanie tela a navodenie pozitívnej mysle to stačí, ale stále je to len prvý krok. 

2. veľa sa usmievajte - veľmi často sa mi stáva, že sa chmúrim a to dokonca aj vtedy, ak na to nemám dôvod. Niekedy sa pristihnem a začnem sa sama seba pýtať, čo je vlastne príčinou môjho chmúrenia. Väčšinou žiadna. Nikdy nie je tak zlé, aby nemohlo byť horšie! Myslite na pekné veci. Ak sa tešíte na večernú jogu, tak myslite práve na to, ako sa večer stretnete s kamoškami, pokecate, uvoľníte sa a popritom si skvele zacvičíte. 

3. pustite stres - stres je náš nepriateľ, ktorý nás brzdí a zatemňuje nám myseľ. Snažte sa ho eliminovať na maximum! Je najväčším spúšťačom chorôb a ten vám za to veru nestojí. Mne pomáha, keď si poviem "pokiaľ neide o život, tak neide o nič", zopár krát sa zhlboka nadýchnem a poviem si "o nič neide Vladimíra, pokoj". Nepôjde to ľahko, chce to tréning, ale za pokus to stojí a naozaj to pomáha. Po čase prestanete brať niektoré veci tak vážne a viac sa uvoľníte, pretože zistíte, že stresovať sa nemá zmysel. 

4. veľa sa hýbte - veru, šport je výborný doping pre našu myseľ. Vie krásne vyčistiť hlavu, utriediť myšlienky a po športe budete mať neskutočnú energiu, pretože sa vám z tela vyplavia endorfíny - hormóny šťastia.  Zapamätajte si, že cvičenie je dôležité nielen pre obéznych ľudí, ale pre nás všetkých rovnako. Neide len o zlepšenie kondičky či vyformovanie postavy, ale je dôležitý najmä pre naše zdravie a svaly. Nemám rada reči typu "na čo tebe cvičiť, veď si chudá". Tak teraz som vám to pekne vysvetlila prečo vlastne. 

5. robte veci, ktoré milujete - toto je veľmi dôležitá vec, ktorú prajem každej jednej bytosti na tejto Zemi. Robte to, čo milujete a čo vás napĺňa. Ak ste to zatiaľ nedosiahli, tak choďte za tým, makajte, približujte sa každý deň bližšie k svojim snom. Nebude to jednoduché, ale to nikdy pri žiadnej činnosti a v žiadnej práci. Nech sa pustite do čohokoľvek. O tom život je, o prehrách, ale aj o výhrach. Nemá zmysel chodiť do práce, ktorá vás nebaví. Potom sa nečudujte, že ste obklopený negatívnymi myšlienkami. Zmeňte to, pretože všetko sa dá, keď sa chce. Nevzdávajte sa a veľa skúšajte. A ak nemáte prácu svojich snov, tak aspoň vo voľnom čase robte to, čo máte radi a čo vás baví. V tomto sa mám ešte aj ja čo učiť.

6. obklopujte sa pozitívnymi ľuďmi - viem, nie vždy sa to dá. Ľudia sú rôzni. Šéfa alebo kolegyne v práci jednoducho nevyhodíte, ale kašlite na nich. Nedajte si nimi narušiť svoje pohodlie, nepočúvajte ich negatívne reči. Jednoducho ich pustite jedným uchom dnu a druhým von. Zamerajte sa na svoju prácu a svoje ciele.

7. odmeňujte sa - áno aj to je v živote dôležité. Vedieť si spraviť radosť a to bez výčitiek! Napríklad (už keď sme pri tej móde), ak vám robí radosť pekné oblečenie, tak si kúpte niečo na seba. Po tvrdej práci a spokojnom výsledku sa budete sa cítiť fantasticky, a to si žiada odmenu. 

8. pomáhajte - netvárte sa, že sa svet točí len okolo vás. Sú tu ľudia a iné, ktorí potrebujú vašu pomoc. Či už ide o spolužiačku v škole, kolegyňu, zvieratká, chorých ľudí, prírodu (preto to "iné")... Pomáhať si treba a navyše budete mať zo seba skvelý pocit, že ste niekomu vylepšili deň a pomohli mu. 




#OOTD: pants - Romwe ・ coat - Efekt Moda ・ shirt - Secondhand ・ t-shirt - Romwe ・ bag - NY ・ boots - Topankovo ・ cap - Stradivarius







2 Komentáre

  1. Ten stres mám u sebe v poslední době hodně a děkuji za tipy, jak s ním zatočit. Pohyb mi vyplavuje endorfiny a jsem pak happy jako dva grepy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy to tak býva, že príde stresujúce obdobie a ani tieto tipy nezaberú, ale treba sa o to aspoň pokúsiť :). Nie je za čo, snáď ti to pomôže :) <3.

      Odstrániť