Ako je to u mňa s inšpiráciou?


Veľa ľudí sa ma pýta na to, odkiaľ beriem inšpiráciu a ako vôbec môžem neustále tvoriť obsah. Nuž, nevstávam ráno "osvietená" a hneď plná nápadov. Je ťažké povedať čo presne ma inšpiruje. Povedala by som, že všetko (ľudia, situácie, zážitky...). Niekedy len tak začnete premýšľať a niečo vás napadne alebo sa vrátite do svojej minulosti, čím začnete s niečim vo svojich myšlienkach narábať a následne vás čosi napadne. Inokedy zase siahnem po starom dobrom Pintereste, časopise alebo obľúbených profiloch na Instagrame a rolujem, spájam a následne niečo vlastné vytvorím. Dokonca mám v pláne venovať jeden článok tomu, kto presne a prečo ma inšpiruje. Mali by ste záujem?





Vrátim sa však späť...
Sme ovplyvňovaní mnohými vecami, ľuďmi, situáciami, okolnosťami. Človek musí poväčšine vo svojom živote niečo zažívať, aby mohol ísť ďalej a vymýšľať nové veci, t.j. tvoriť. Mnohí by možno povedali, že keď vám je najhoršie, tak vtedy sa tvorí najlepšie, pretože sa z toho jednoducho vypíšete. V podstate aj áno, veď keď mi je super, tak vtedy si len vychutnávam daný moment a som ním totálne pohltená, takže na nič iné nemyslím a nemusím to nijako rozoberať. Lenže, keď mi nie je úplne najlepšie, vtedy sa mi zase zle fotí, pretože nemám náladu a ani chuť, čím neviem danú vec dobre "predať". Som vtedy jednoducho chodiaca kopa nešťastia plná negativizmu. Na druhej strane, keď tak premýšľam, aj o pozitívne veci sa dá deliť, ktoré sa dejú väčšinou, ak ste šťastný, spokojný a plány vychádzajú tak, ako majú. Je to veľmi diskutabilné a neviem vám dať jednoznačnú odpoveď :).






Momentálne mám napríklad obdobie, kedy ma prestáva baviť všetko, ale že úplne všetko. Moja tvorba začína mňa samu nudiť a som trochu sklamaná z toho, že mi to nevychádza tak, ako by som chcela. Možno to bude tým, že príliš tlačím na pílu a mám veľké očakávania, alebo možno len tým, že potrebujem pauzu. A zrejme to bude tým... Potrebujem pauzu nutne, aby som na chvíľu oslobodila svoju myseľ a zamestnala ju iným smerom, prišla na iné myšlienky. Nastalo pre mňa zvláštne obdobie a akosi si v tom zmätku musím spraviť poriadok. 

Nápady by aj boli, ale nemám síl a ani chuť ich realizovať, pretože viem, že ich nedotiahnem do konca a najmä tak, ako by som chcela. Preto ste si možno všimli, že som menej "činná" na sociálnych sieťach. Všetko ma to baví, ale niekedy mám chuť sa od toho odtrhnúť a stáť sa tým "bežným" človekom, ktorý nemusí stále niečo vymýšľať, špekulovať nad niečim, myslieť dopredu... Človek tak naberie novú energiu a verím, že spolu s ňou príde aj dobrý nápad. 






Mrzí ma tiež to, že dnešný svet je príliš rýchly a niekedy mám pocit, že keď si človek dá na malú chvíľu pauzu, tak to potom výrazné pocíti. U nás blogerov napríklad strata sledovateľov, menej komentárov či srdiečok. Proste na určitý čas sa stratíte a potom je potrebne to všetko doháňať, čo tiež nie je jednoduché a treba tomu venovať nejaký ten čas. Takto je to všetko nastavené a ľudia sú "nenásytný", chcú stále viac a viac. Je to doba, ktorá vás, pokiaľ chcete byť úspešný, núti byť v tom neustálom kolotoči. Aspoň ja mám takýto pocit. Ak máte iný názor, pokojne sa vyjadrite, tak ako aj k tomu, čo inšpiruje práve vás, aj keď nie ste blogerom. Budem nesmierne rada :). 




#OOTD:  nohavice F&F  ▪️  pánska košeľa Secondhand  ▪️  šiltovka Romwe  ▪️  tenisky H&M  ▪️  okuliare Romwe  









2 Komentáre