DIY: Červený náramok s perlami


Viete pliesť náramky z bavlniek? Potom je toto diy pre vás to pravé orechové. Ak máte chvíľku čas, chuť tvoriť a potrebný materiál na jeho zhotovenie, tak sa do práce určite pustite. Prispejte si ďalším náramkom do vašej zbierky, ktorých mimochodom nie je nikdy dosť.  Čo si my ženy budeme klamať. Doplnkov nemáme nikdy dosť a keby len tých... Milujem jednoduché náramky, ktoré sa môžu kombinovať spolu s inými. Väčší počet náramkov vyzerá na ruke veľmi efektne, sú originálne a vedia dotvoriť a oživiť nejeden jednoduchý outfit.


Ak by ste mali chuť súťažiť o beauty balíček s malým prekvapením, tak sa určite zapojte do giveaway, ktorá končí už na ďalší týždeň. Stačí splniť pár pravidiel a do súťaže si zapojená aj ty. Prajem vám krásny zvyšok dňa. 



Potrebujete:
  • červenú bavlnku (mulinku) 2 x 30 cm
  • červenú bavlnku 2 x 70 cm
  • perly alebo iné koráliky 
  • 2 šperkárske krúžky striebornej farby
  • 2 koncovky na stuhu  široké 6 mm
  • 1 karabínku 
  • lepiacu pásku
  • kliešte
  • nožnice
  • krajčírsky meter alebo dlhšie pravítko
  • malú retiazku 

Najprv si nastriháme bavlnku na štyri kusy. Prvé dva kusy budú dlhé 30 cm a ďalšie dva budú 70 cm dlhé. 


1. Všetky štyri bavlnky spolu uviažeme do uzla. Bavlnky prelepíme lepiacou páskou alebo ich pripevníme zicherkou o vankúš, aby sa nám náramok pri pletení nepohyboval. 
2a. Ľavú hlavnú niť vedieme pred vedľajšie nite a za pravú hlavnú niť.
2b. Pravú hlavnú niť vedieme za vedľajšie nite a pred ľavú hlavnú niť, pričom si dve hlavné nite vymenia miesto. 
2c. Uzol utiahneme.
2d. Pravú hlavnú niť vedieme pred vedľajšie nite a za ľavú hlavnú niť.
2e. Ľavú hlavnú niť vedieme za vedľajšie nite a pred pravú hlavnú niť.


2f. Uzol utiahneme.
3. Tieto predošlé kroky zopakujeme a vznikne nám tzv, plochý uzol. 
4. Spravíme štyri ploché uzly a na dve vedľajšie alebo prostredné nite navlečieme jednu perlu.
5. Pod perlu uviažeme tri ploché uzly. 
6a. Na prostredné nite navlečieme ďalšiu perlu a opäť uviažeme tri ploché uzly.
6b.Tieto kroky opakujem až do konca, záleží to od toho aký dlhý náramok chcete mať. 


Na konci náramka uviažeme opäť štyri ploché uzly, ako aj na začiatku. Prebytočné nite odstrihneme a prelakujeme ich obyčajným priesvitným lakom na nechty. Pritlačíme koncovky, karabínu a retiazku. 


Photo by Vladies
Vladies

7 Komentáre

  1. Ďakujem za super návod, ja som párkrát skúšala urobiť shamballa náramok, len keď som sa dostala do určitej dĺžky sa mi začal nepekne krútiť, použila som na ne také tie povoskované šnúrky, možno by som mala skúsiť bavlnky, tie sú asi lepšie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pevne verím, že tento návod ti pomôže zhotoviť si naozaj pekný náramok, ktorý sa ti s bavlnkami (mulinkami) krútiť určite nebude. Aj tým, že si náramok zalepíš lepiacou páskou povedzme o stôl, tak sa ti otáčať nebude a tým pádom ploché uzly budú správne smerovať. S voskovými šnúrkami som ja ešte nepracovala, aj keď som našla, že sú určené práve na takéto veci, takže neviem ti povedať čo je lepšie, ale určite ti odporúčam bavlnky, ktorými nič nepokazíš a efekt je tiež pekný. :)

      Odstrániť
  2. vypada to skvele;)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá nádherně! Ještě kdybych měla šikovné ručičky :) Narazila jsem na tvůj blog úplně náhodou a hned jsem se stala tvojí věrnou čtenářkou!! :) Kdybys měla zájem, byla bych moc ráda, kdybys i ty navštívila můj blog, případně se stala mojí čtenářkou !! Měj se hezky..:)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Teda vyzerá to skvele a rada by som to urobila dcérke, bohužiaľ sa ale bojím, že taká šikovná nie som. Fakt vám to veľmi závidím. Ja teraz svojmu dievčatku kúpila https://www.mibandshop.sk/blog/detske-fitness-naramky/ toto, aby mala nejakú parádu. Holt jej to jednoducho musím kompenzovať inak, to sa nedá nič robiť. :) Ale zase úplne ľavá, si myslím, tiež nie som. Rozhodne sa nebojím skúšať nové veci, takže toto skúsim tiež rozhodne vytvoriť. :)

    OdpovedaťOdstrániť