DIY: Nepečený koláč z bielej a mliečnej čokolády


Príjemné Veľkonočné sviatky milé čitateľky! Pevne verím, že oddychujete v pohodlí domova a veľkonočné jedlo a koláče máte už pripravené. Ja som svoj "koláč"stihla dokončiť len dnes. Našla som skvelý recept a tak som chcela vyskúšať tieto čokoládové košíčky, mimochodom s ktorými je veľa práce. Aj keď pri pohľade na nich to tak možno nevyzerá, ale pripravujú sa až dva dni, pretože je potrebné, aby čokoláda dobre stuhla a dalo sa s ňou pracovať. Predsa ak by ste chceli ešte nejakú tú dobrotu "napiecť" a máte radi čokoládu, určite tento recept (ktorý je nižšie) odporúčam. Stačí vám ich spraviť len pár, keďže jedná porcia je sladká až až, tým pádom ich človek veľa nezje.



Potrebujete: 
  • 180g bielej čokolády
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka instantnej kávy
  • 150g mliečnej čokolády


Postup:
1. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Čokoládu neustále miešame. Rozpustenú čokoládu vylejeme na mramorovú dosku, kde ju pomocou špachtle rozotrieme a opäť zhrňujeme až do mierneho zhustnutia (čokoláda má mať teplotu cca 30°C). 

2. Bielou čokoládou vytvarujeme pomocou štetca vhodné mištičky (papierové košíčky) či formičky a dáme do chladu stuhnúť. Podľa potreby postup raz alebo niekoľkokrát ešte zopakujeme.

3. Smotanu s maslom a cukrom krátko povaríme. Potom pridáme kávu a najemno pokrájanú čokoládu. Zmes dôkladne premiešame a necháme vychladnúť (najlepšie do druhého dňa).

4. Vychladnutý čokoládovo-smotanový krém vyšľaháme. Stuhnuté mištičky z bielej čokolády vyklopíme z formičiek a naplníme čokoládovou penou. Necháme krátko vychladnúť. 

5. Zvyšnú bielu čokoládu nastrúhame a posypeme ňou "koláčiky".


Photos by Vladies
Vladies

5 Komentáre

  1. Ty vypadaji skvele, urcite budu muset nekdy vyzkouset :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňaaaam :P to vypada tk úžasně! 100% vyzkouším! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sú krásne, no ich príprava vyzerá naozaj náročne a ja neviem, či by som si na ne trúfla. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, určitě jsou výborné, musím vyzkoušet.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňam normálne som dostala chuť :P

    OdpovedaťOdstrániť