DIY: Valentínske prekvapenie



Deň zaľúbených je presne o týždeň, a tí, pre ktorých nie je Valentín komerčným americkým sviatkom, vymýšľajú, ako prekvapiť svoju milovanú polovičku. Nad vymýšľaním darčeka si neraz lámeme hlavu. Nie je jednoduché nájsť alebo vymyslieť ten pravý darček, pri ktorom by sa blízkemu od radosti rozbúchalo srdiečko a oči by sa zaligotali od šťastia a spokojnosti. Ale Valentín nerovná sa Vianoce. To znamená, že vôbec nie je potrebné vymýšľať veľké a neviem aké hmotné drahé dary. Stačí tak málo, malá drobnosť, sladké prekvapenie, ktorým dáte najavo, že dotyčnú osobu milujete a že vám na nej záleží. Myslím si, že by to malo byť skôr o dvoch milujúcich sa ľuďoch, ktorí si chcú (bavíme sa o láske vo vzťahu) tento deň užiť spoločne. A keďže Valentín je o láske, potešiť môžete aj svoju mamu, oca, sestru, brata, kamošku... pretože na nich vám tiež záleží, tiež pre vás veľa znamenajú, milujete ich. Áno, tiež som zástancom toho, že láska by sa mala dokazovať každý jeden deň v roku, nielen na Valentína, ale tiež nevidím nič zle na tom, aby sa láska oslávila tak "veľkolepo". Kto chce, nech oslavuje, kto nechce, nech neoslavuje. Aj tak je láska je krásna vec a je veľmi potrebná k nášmu životu.

Pripravila som pre vás malý návod, ako prekvapiť obyčajne  a neobyčajne zároveň. Kúpiť bonboniéru po ceste na Valentínske "rande" je už otrepané, ale čo tak kúpiť čokoládu a dať jej nový šat? Garantujem, že tá čokoláda alebo iná sladká pochutina bude chutiť oveľa lepšie, keď ju prebalíte do vlastnoručne vyrobeného obalu. A pritom to je veľmi jednoduché, pretože ak máte radi DIY články na tomto blogu a radi ich aj vyrábate, tak máte všetky potrebné veci na výrobu tohto pohára. A ak nie, bez problémov všetko zoženiete v obchode s kreatívnymi potrebami alebo v papiernictve. Navyše, neutratíte majland a zvyšný materiál môžete použiť pri výrobe ďalšieho skvostu.





Potrebujete:

  • sklenený pohár
  • ceruzku, nožnice 
  • papier, prípadne šablóny
  • lepiacu pásku
  • tyčinkové lepidlo, sekundové lepidlo /gél/ 
  • permanentný popisovač na sklo a porcelán v striebornej farbe
  • strieborná matná farba v spreji 
  • rukavice, noviny 
  • gombíky, flitre 
  • stuhy 


POSTUP č.: 1


Krok 1: Kúsok papiera preložte na polovicu. 
Krok 2: Na papier nakreslite časť srdiečka. 
Krok 3: Nakreslenú časť vystrihnite. Dostanete tak symetrické srdiečko. 
Krok 4: Tyčinkové lepidlo naneste na okraje srdiečka. 
Krok 5: Srdiečko nalepte do stredu skleneného pohára. Môžete vystrihnúť ešte jedno srdiečko a nalepiť ho aj z druhej strany skleneného pohára. 
Krok 6: Sklenený pohár nastriekajte striebornou farbou. Pracujte opatrne, radšej striekajte po menej a vo viacerých vrstvách, aby ste zabránili stekaniu farby. 
Krok 7: Nalepené srdiečko odlepte. 
Krok 8: Pomocou sekundového lepidla na okraje srdiečka nalepte gombíky, kamienky, flitre a pod. 
Krok 9: Sklenený pohár vyplňte cukrovinkami a zaviažte okolo hrdla stuhu.  




POSTUP č.: 2


Krok 1: Na počítači si napíšte slová v rôznych veľkostiach a typoch písma. 
Krok 2: Vystrihnite písmo a pomocou lepiacej pásky ho nalepte z vnútornej strany pohára. 
Krok 3: Strieborným popisovačom prejdite po vašej "šablóne", čiže po slovách. Použiť môžete aj biely permanentný popisovač s tenkým alebo hrubým koncom.






Foto: Vladies 

7 Komentáre

  1. Wow, tak tohle je dokonalé a nádherné. Myslím, že vlastnoručně udělaný dárek potěší nejvíce. Opravdu moc krásné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne :) inšpirácia na budúci rok :) tento rok som to ponala skor tak nejak hravo erptikou so superlove, ale rozhodne sa budem inšpirovať! Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne :) inšpirácia na budúci rok :) tento rok som to ponala skor tak nejak hravo erptikou so superlove, ale rozhodne sa budem inšpirovať! Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť