Zádiel: Zádielská dolina


Veľmi ma teší, že letom všetko pekné nekončí. Síce je pravda, že leto je (podľa mňa) neprekonateľné z mnohých dôvodov, ale aj jeseň má svoje čaro. A to obrovské! Príroda sa mení do krásnych farieb, postupne sa zvieratá spolu s prírodou ukladajú na dlhý spánok, vzduch je o čosi čerstvejší, dážď intenzívnejší a slnečné lúče jemne hrejúce.

Ak ste v lete nestihli turistiku pre dlhé cestovanie, povinnosti alebo vám prekážalo horúce počasie, teraz je najvyšší čas to zmeniť. Vezmite priateľa, priateľku, kamarátku, kamaráta, sestru, brata, mamu, otca...a vyberte sa niekam do prírody, kde perfektne zresetujete hlavu a prídete na nové myšlienky. A dúfam, že nemusím pripomínať, že robíte niečo prospešné pre svoje zdravie. Slovensko je naozaj krásne. Máme krásnu prírodu, to musíte uznať. Preto si myslím, že problémom nebude to, kam sa vlastne vyberiete, ale to, kde skôr, pretože budete chcieť vidieť čo najviac. Napríklad Tatry sú v jeseni najkrajšie, pretože ak je pekné počasie, tak môžete ich krásu vidieť v plnej paráde. Je pravda, že vám píšem o "jesennej turistike" a fotky sú ešte z leta, ale myslím si, že to nie je až taký problém. Túra v Zádielskej doline je naozaj jednoduchá a nenáročná. Povedala by som, že je to taká "lepšia prechádzka". Možno mám taký názor kvôli predošlej túre z Tatier, kde sme si dali poriadne do tela, a preto mi táto túra príde ako "malina". V každom prípade v Slovenskom krase - Zádiel na vás čakajú masívne skaly obklopené nádhernou prírodou, veď (u)vidíte samy. Preto, ak ste alebo aj keď nie ste z východného Slovenska, konkrétne z Košíc, určite navštívte túto oblasť. A to aj v jeseni! 

Mám pre vás pripravený ešte jeden "turistický" článok, konkrétne zo Slovenského raja. Viac vám však neprezradím. Tak do skorého videnia a prajem vám úspešný týždeň! 





Foto: Beáta F., Vladimír F. & Vladies 








1 Komentáre