XMAS DIY: Vianočný sveter




Vianoce sú čo chvíľa tu a vy sa ešte stále nemôžete na ne naladiť? Každým rokom to počúvam alebo čítam na blogoch čoraz častejšie. Musím povedať, že tým nakazili aj mňa. A mám na to hneď niekoľko odpovedí, prečo je tomu vlastne tak. Zamýšľať sa príliš nemusíme.

Začnem hneď reklamami v televíziách, ktoré bežia od októbra (ak nie skôr). My sme sa ešte nestihli spamätať z leta, za ktorým v tom čase smútime a radi na neho spomíname. Jeseň pomaly ani nedošla, no hlavná vec, že v televíziách bežia vianočné reklamy ako na bežiacom páse. Prejdem k ďalšiemu bodu a tým sú obchody, respektíve supermarkety,  ktoré začiatkom jesene ponúkajú novú "výbavu" na Vianoce. My zháňame "výbavu" na jesenné dekorovanie, no to pomaly v obchodoch nenájdeme alebo sú  zamiešané spolu s tými vianočnými. Potom Vianočné trhy, ktoré sa začínajú už v novembri. Len niektoré mestá, či štáty to majú normálne zariadené a trhy otvoria na sv. Mikuláša alebo pár dni pred ním. Všetky tieto dôvody nám kazia predvianočnú atmosféru. Stačí k tomu pridať veľa povinnosti v práci, ktoré sa koncom roka nahromadia, veľa zápočtov, predtermínov, či skúšok v škole. Napätie sa v nás hromadí, vzniká stres a my sa zabúdame uvoľniť pre daný okamih. To čarovné obdobie nám prekĺzne pomedzi prsty ani sa nenazdáme. Presne preto neznášam tento rýchly európsky život! Vstanem ráno a ani neviem ako je večer. Úprimné závidím ľuďom, ktorí aj napriek povinnostiam vedia ako na tieto starosti a vedia si spraviť okolo seba akúsi bublinu, v ktorej udržujú pozitívnu energiu, čím aj vnímajú predvianočný čas, vedia si to užiť a vychutnať. Patríte medzi nich? Prosím, poraďte mi ako na to, ja chcem byť tiež takýmto človekom.


*PS: Pevne verím, že sa mi podarí naladiť na Vianoce. Nálada nedošla možno preto lebo ešte dnes som mala skúšku, z ktorej som sa od rána vrátila len nedávno...takže viete...stres bol na mieste. Mimochodom, je to trochu netradičný článok. Odlišný v tom, že som spojila outfit s diy v jedno. Pevne verím, že sa vám bude páčiť.

***

Pripravila som pri vás ďalšie vianočné #DIY, ktoré si vyžaduje viac času na jeho zhotovanie. Ale opäť to nebude nič náročné, práve naopak, bude to zábava. Možno vám práve tento svetrík navodí vianočnú náladu, v ktorom zažiarite pri Štedrej večeri alebo v po Štedrom dni, pri návštevách vašich blízkych. Ak viete kresliť, tak v podstate potrebujete len plsť, lepidlo a pero. Ak neviete, nič sa nedeje. Vytlačte si šablóny, obkreslite ich, strihajte a lepte a takto vám vznikne krásny vianočný svetrík. Čo poviete? Skúsite?




Potrebujete: 

  • sveter červenej farby 
  • plstené platne - čierna, tmavohnedá, svetlohnedá, camel, červená, biela
  • šablónu soba a vločiek 
  • čierne pero
  • tavnú pištoľ
  • nožnice, manikúrové nožničky 
  • niť - hnedá, biela 
  • špendlíky



Postup:


Krok 1: Obkreslíte vločky na bielu plstenú platňu. 
Krok 2: Vystrihnite vločky. Pri drobných častiach vám pomôžu manikúrové nožničky. Zvyšky plste nevyhadzujte, využijete ich pri menších častiach! 
Krok 3: Obkreslíte celého soba na tmavohnedú plstenú platňu. 
Krok 4: Vystihnite obkresleného soba. 
Krok 5: Vystrihnite zo šablóny "pusu" soba. 
Krok 6: Obkreslite ju na plstenú platňu v camel farbe.
Krok 7: Zo šablóny vystrihnite sobí nos. Takto postupujte pri všetkých častiach. Postupne si vystrihnite detaily zo šablóny a prekreslite ich na plstenú platňu. Začínajte vždy veľkými kusmi, až sa dostanete k tým najmenším! 
Krok 8: Obkreslite nos priamo na červenú plstenú platňu alebo odmerajte veľkosť kružidlom, aby sa zachoval presný tvar kruhu.  
Krok 9: Nameranú veľkosť nosa preneste na červenú plstenú platňu. 



Krok 10: Poukladajte si jednotlivé vystrihnúté časti z plste. 
Krok 11: Najprv prilepte pomocou tavnej pištole "tváričku" soba. 
Krok 12: Pokračujte očami a ušami. 
Krok 13: Teraz prilepte "pusu" soba, nos a úsmev. 
Krok 14: Nožnicami odstihnite odstávajúce časti. 
Krok 15: Hotového soba a vločky si najprv prišpendlite k svetru. Môžete použiť aj meter alebo pravítko, či je sob v strede. Potom ich môžete na sveter rovno prilepiť alebo prišiť. Pri lepení použite tavnú pištoľ a nezabudnite si dať pod sveter malý kus kartónu! 


#OOTD: Sveter: Vladies (DIY) / Košeľa, rukavice: Vintage / Nohavice, kabelka: F&F / Topánky: H&M / Kabát: Timeout  


Foto: Kriss Torjai Photography & Vladies 










12 Komentáre

  1. krásne fotky aj outfit :) výroba takéhoto svetríka je hotová veda, ja by som si netrúfla :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme veľmi pekne :). A vieš čo, že ani nie, len je to náročné na čas :) ❤.

      Odstrániť
  2. Nádherný svetrík to sa ti teda podarilo a aj fotky sú krásne :) A inak Šťastné a veselé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Viki :)! Aj tebe Šťastné a veselé sviatky, plné pokoja a lásky ❤.

      Odstrániť
  3. Ooooo..ten sveter je pecka..určite vyskúšam.. šikulka si ☃❄🌲

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne! ❤ Potom sa pochváľ ako ti to vyšlo, budem rada :) ❤ ✴.

      Odstrániť
  4. Perfektny nápad a výsledok je úžasny a veľmi pekne skombinovany, veľmi chválim ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wau je naozaj nadherný <3 :) chcela by som to vyskušať ale nemôžem nikde nájsť takú peknú šablonu sobíka :D kde si našla tu tvoju prosím ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! ❤

      Šablónu som si našla na nete, ale ak chceš presne tú, čo mám aj ja, tak mi napíš mail a ja ti ju rada pošlem :).

      Odstrániť