Gingham a sekáče


Nechcem veriť tomu, čo vidím a čo sa práve deje! Myslím, že táto situácia zaskočila nielen mňa, ale aj vás. Pochopiteľne... Všetci sme sa vytešovali z hrejivých dní, kvitnúcej prírody, zo slnka... Do jarného upratovania nám štebotali vtáčiky, postarali sme sa o záhradu a do domovov privítali jar. Všetko krásne ožívalo až kým neprišla zima. Každý jeden deň pozerám, či už sa neotvorili krásne kvety - magnólie, teraz sa bojím, aby to príroda prežila. V Bratislave a v iných mestách nášho Slovenska už stihli mnohé stromy aj odkvitnúť, no u nás na východe sa akoby zastavil čas. Možno sa už fotenia pri magnólií ani nedočkám. Škoda, bol to taký môj malý sen (už tretí rok mi to nevyšlo), ale možno z toho nakoniec predsa len niečo bude. Aspoň že sme s fotografkou našli jeden krásny strom na našom námestí a stihli sme pri ňom zopár krásnych záberov.

Mimochodom, tento outfit je poskladaný z kúskov zo sekáča. Možno si pamätáte na to, ako som vám na #instastories hodila fotku s úlovkami zo sekáča, tak to boli tieto. Pánsku košeľu s gingham vzorom som chcela najprv upraviť. Povedala som si, že z nej spravím pekný top, ale nakoniec som ju využila aj v tomto pôvodnom stave. Možno neskôr niečo vymyslím. Sukňa mala pôvodne traky, ktoré som vypárala. Nebolo potrebné ju nijak špeciálne upravovať, či zúžovať, čo sa mi v sekáčoch stáva dosť často. Ale myslím si, že žienkam, ktoré si to vedia upraviť, to nebude robiť problém. Dokonca ja sama si kúpim nejaký kúsok o niekoľko čísiel väčší a potom si ho prerobím podľa svojich predstáv alebo z neho spravím niečo úplne iné, nové. Presne preto milujem sekáče. Ponúka naozaj jedinečné kúsky. Samozrejme, človek by sa mal v ňom vedieť orientovať, vedieť, čo sa oplatí kúpiť a do čoho radšej investovať v lepšom obchode. Pamätám si na dni, kedy som sekáče nemohla ani "cítiť", nevkročila som do nich, boli mi odporné. Veď ako môžem nosiť veci, ktoré už nikto nechce a najmä veci, ktoré už niekto nosil?! Viete, ak sa na to začnete pozerať z inej perspektívy, premôžete sa a poviete si, že tam idete hľadať kvalitné kúsky, ktoré nikto nemá, tak ich aj nájdete a začne vás to baviť. A skutočne (neklamem vás) tam nájdete kvalitné kúsky, niekedy aj značkové a niektoré dokonca aj s vysačkou! Je dobré sa tiež pripraviť aj na to, že v sekáčoch zvyknú byť "šťastné minútky", t. j. ak všetok tovar klesne o polovicu z pôvodnej ceny alebo sa zníži cena tovaru. Vtedy sa ľudia nahromadia ako kobylky a vedia sa kvôli lacným kúskom aj pobiť. Budem úprimná, ja som si na to nezvykla dodnes a vždy krútim hlavou, ako je toto možné, aká sme my mentalita! Slováci! Čo už, takí sú ľudia, ale to neznamená, že sa takto máte správať aj vy! Nikdy neviete, komu ste príkladom práve vy! Tak na to nezabúdajte! Ak vás ešte niečo ohľadom sekáčoch zaujíma, TU si o nich môžete prečítať viac.

Dajte mi potom vedieť, či chodíte nakupovať do sekáčov. Ak áno, tak čo nakupujete najradšej a ak nie, tak prečo vlastne nie, čo je dôvodom. Ak by vás zaujímalo ešte niečo, kľudne sa ma pýtajte, rada vám odpoviem. 


*PS: Ďalší, veľmi zaujímavý článok na tému "Sekáče" nájdete u blogerky Mišky, ktorú poznáte z blogu Modnytucet. Vo svojom článku vám vyrozprávala, prečo sa rozhodla zájsť do sekáčov a tiež to, ako prebiehali jej nákupy. Tak šup šup, pustite sa do čítania <3. 





#OOTD: Pánska košeľa, sukňa: Secondhand / Tenisky: H&M / Kabelka: Orsay 















15 Komentáre

  1. To je nádhera :))

    Já jsem taky dříve do sekáčů nechodila, protože jsem v nich hlavně neuměla hledat, vždy se mi zdálo, že jsou tam jen hrozné věci.. teď, když jsem tam časteji, tak vidím, že můžu mít štěstí a natrefit na skvělé věci.. a proto si tam jednou za čas moc ráda zajdu! A jsem hlavně moc ráda, když vidím, jak se trend sekáčů hodně rozmáhá, je to super, že lidi pochopili, že skvělé a kvalitní kousky nemusí shánět po předražených obchodech ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ach, ten strom najviac milujem♥ Ja som sa ale tohto roku pri ňom nestihla odfotiť.:D A inak tá blúzka je krááásna!

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počkaj, myslíš strom ako strom všeobecne, že si sa pri ňom nestihla odfotiť alebo si z toho mesta, čo aj ja? :D

      Ďakujem! :) ♥

      Odstrániť
  3. Skvělé fotky, barvy, moc zajímavý a nevšední outfit!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne úlovky..asi by som mala skočiť zase do sekáčov ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si poviem vždy, ak vidím niečo pekné, zaujímavé na osobe a povie mi, že to oblečenie má zo sekáča :D ♥.

      Odstrániť
  5. Krásna kombinácia bordovej a kociek :) Inak super si to ulovila v tých sekáčoch :) Ja tam tiež rada zájdem na lov, niekedy úspešne niekedy menej, ale určite sa oplatí občas fakt natrafím na poklady :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, niekedy nájdem pekné kúsky a inokedy nie. Ale aj tak podľa mňa sekáč = originálnosť :) ♥.

      Odstrániť
  6. Na prvý pohľad by som nepovedala, že sa jedná o kúsky zo sekáča. Veľmi pekne si to skombinovala. Klobúk dole 
    Priznám sa, že sekáčom som doteraz na chuť neprišla. Už viackrát som počula (čítala) o tom, že sa tam dajú zohnať super kúsky, ale mňa vždy odradí takzvaná hrabáreň.

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne ;) ♥. Popravde, v každom obchode sa musíš prehrabovať. Rozdiel je skôr v tom, že v bežných obchodoch máš zopár vecí, ktoré sú pekne rozmiestnené. Pričom v sekáčoch máš tiež všetko pekne zoradené, ale tým, že je každý kúsok iný, je toho veľa a pôsobí to neprehľadne. Čiže áno, vie to trochu odradiť od nákupov v sekáči :).

      Odstrániť
  7. Zrovna tento týden jsem se probírala skříní a zjišťovala, co jsem si od nového roku pořídila - ano, 90% z z toho byly věci ze sekáče. Chodím do nich moc ráda, vždycky si říkám, že látky, ze kterých jsou věci ušité už mají něco za sebou a stále drží. Také je mi líto dávat tolik peněz za nové kousky, když v sekáči často najdu to samé z lepších materiálů a navíc nebudu jak přes kopírák se všemi okolo :)
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda, ty musíš mať šatník plný originálnych kúskov :). Presne tak, súhlasím, niektoré kúsky sú oveľa kvalitnejšie, než tie nové :) ♥.

      Odstrániť