DIY: Valentínske karamelové srdiečka


Nie nadarmo hovoria naše staré mamy: " Láska ide cez žalúdok". A veru majú pravdu. Výnimkou nie je ani deň sv. Valentína. Keďže po preštudovaní predošlého outfitového manuálu už viete, čo si máte na večer obliecť a taktiež viete, aký sladký darček vyrobiť. Na rade je pohostenie. Pripravte pre svoju milovanú polovičku sladké Valentínske srdiečka, ktorým rozhodne neodolá (jedine v prípade, ak nemá rád čokoládu). A môžete si vychutnávať večer plný lásky.

Na záver (okrem receptu) už len dva citáty o láske od autora mnohých kníh Pavla Baričáka, ktoré sú podľa mňa tie najkrajšie aké som kedy videla, počula, čítala. Prajem vám krásneho Valentína :). 

"Láska je stav, ktorý máme neustále v sebe, je ako plameň. Niekedy je ledva tlejúci, inokedy plápolá. Nehľadajme lásku, hľadajme spôsob, ako ju v sebe zapáliť. Partner nie je naša láska, je iba palivom lásky."

"Skutočne plnohodnotný vzťah muža a ženy môžu vytvoriť iba dve veľmi duševne vyspelé bytosti. Také, ktoré budú brať lásku ako čistý cit, ako niečo, čo sa nedá spútať ničím. Láska nie je o žiarlení, vlastnení, výčitkách, posudzovaní, láska nepodozrieva, láska nič nevnucuje, láska má byť šťastím pre oboch partnerov, láska dáva priestor, láska nie je nefungujúci vzťah, láska je plynúca rieka, láska je sloboda."


*RECEPT: 

Potrebujete
  • 200 g hladkej múky 
  • 50 g práškového cukru 
  • 150 g masla 
  • 2 žĺtky 
  • 1 vanilkový cukor  

PLNKA:
  • 1 konzerva kondenzovaného sladkého mlieka 
  • 200 g masla 
  • 150 g čokoládovej polevy 

KARAMELOVÉ SRDIEČKA:
  • 100 g krupicového cukru 
  • 1 PL medu 


POSTUP: 

Krok 1: Múku, cukor, maslo, žĺtky a vanilkový cukor zmiešame a vypracujeme cesto. Kúsky cesta vypracujeme do placky a následne ho vtlačíme do formy na muffiny (použiť môžete aj formičky na košíčky). Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Po upečení necháme košíčky vychladnúť a následne ich vyklopíme. 

Krok 2: Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode v hrnci dve hodiny. Necháme vychladnúť a konzervu otvoríme. Maslo zmiešame so skaramelizovaným mliekom a vyšľaháme krém. 

Krok 3: Krém naplníme do cukrárskeho vrecúška, nanesieme ho do košíčkov a uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí namáčame do čokoládovej polevy alebo čokoládovú polevu necháme len tak stiecť. 

Krok 4: Krupicový cukor zmiešame s medom a v kastróle necháme pomaly skaramelizovať. Potom, horúci karamel nalejeme do papierového vrecka, ktorý zabalíme do utierky a na plech potretý olejom vytvarujeme srdiečka (namiesto plechu môžete použiť papier na pečenie). Po ich stuhnutí karamelovými srdiečkami ozdobíme košíčky. 




 
Zdroj /recept/: Rytmus života 

Foto: Vladies 

4 Komentáre

  1. Tak tie vyzerajú skvelo:) receptík si určite zapíšem a vyskúšam♡
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento krém dávame na orechový koláč a je skvelý, takže aj tieto koláčiky musia také byť. A ešte aj krásne vyzerajú! :) šikovnica si!

    OdpovedaťOdstrániť