Životné ciele


Koľko ľudí verí vo vaše sny? Koľkí vás podporujú? Koľkí vám povedia, že ty to dokážeš? Koľkí vám pomôžu, ak to potrebujete? Koľkí veria vo váš úspech?


Nikto nevidí, že sedíte na zadku a makáte deň čo deň na svojom sne. Česť výnimkám. Aj to sú zväčša ľudia, ktorý sú na podobnej ceste, ako ste vy alebo jednoducho vedia, o čom hovoríte. Po čase plného úsilia, mnoho prebdených nocí, príde očakávaný úspech a až vtedy vás ľudia začnú obdivovať, zaujímať sa o vás a pýtať sa vždy tou istou otázkou: "Ako si to vlastne dokázal/a?". Pritom "návod" mali po celý ten čas pod nosom. Napríklad, podarí sa vám po nejakom čase plného vynaloženého úsilia schudnúť. Počas tréningu alebo nazvime to "trápenia" zhodiť niekoľko kilogramov, vás málo kto podporí. Zväčša vám ľudia povedia: "Načo chudneš, ved ti to netreba" alebo ak si upravíte jedálniček, ktorý sa snažíte samozrejme dodržiavať, no aj napriek tomu vám ponúkajú "nezdravé jedlá". To isté platí, ak sa posuniete vo svojej kariére alebo vás povýšia v práci atď.. Na začiatku vášho úsilia každý ohŕňa nosom a nevkladá do toho veľkú nádej. Lenže tí ľudia si neuvedomujú, že "niečo" nepríde len tak. Ak chce človek niečo dosiahnuť a napredovať, tak musí na sebe pracovať a venovať svojmu cieľu dostatočnú pozornosť. Nič človek nedostane zadarmo. Je to normálny postup. Nie nadarmo sa vraví, že cesta do cieľa nevedie rovno, ale cez mnohé prekážky. A je len na vás, či to vzdáte alebo sa nenecháte odradiť a budete pokračovať aj napriek mnohým prekážkam. Je to ťažké...veľmi ťažké, ale inak to bohužiaľ neide. Ale o to viac si budete vážiť svoju prácu a prácu iných, pretože viete o čom je táto drina. Na ceste za vašimi snami stojíte úplne samy. Samy nesiete to bremeno, ktoré prináša radosti, ale aj smútok. Ale nevzdávajte to! Pokiaľ veríte vo svoje schopnosti, veríte, že na to máte, tak to nevzdávajte! Dôležité je sa obaliť, obrniť voči všetkému a "odbíjať" od seba prekážky, eliminovať ich.  Odmena príde časom. Viem, že tento článok je opäť deprimujúci?! Ale úprimný! Písaný tak, ako to vnímam a cítim momentálne ja. A aký názor máte vy? 

*Mimochodom, na Facebook-u nájdete meno jednej z vás, ktorá vyhrala súťaž o štýlové slnečné  okuliare ;).






#OOTD: Šaty: F&F / Topánky: Topankovo.sk / Kabelka: Jej.sk / Bunda: Diesel (Second-hand) / Choker (náhrdelník): Vladies (DIY) 


Foto: Peter Basala 

10 Komentáre

  1. júúj krásna si a tie topánky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veru to čo si napísala je čistá pravda a stotožnujem sa s tým každý deň... smutné je, že veľakrát ťa nepodržia ani tí najbližší a myslia svoje, ale pekne si to napísala netreba sa nechať odradiť a treba ísť za tým čo chceme aj keď bude tých prekážok neúrekom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne! A tiež súhlasím, že niekedy nás nepodržia bohužiaľ ani tí najbližší, od ktorých by sme to najviac čakali ❤.

      Odstrániť
  3. Krasne fotky! <3

    http://www.anastasiiag.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myslím že článok nie je ani tak deprimujúci ako pravdivý, trochu som mala aj zimomriavky lebo v tomto všetkom máš pravdu, ľudia nevidia čo sme pre niečo urobili ale až potom sa odrazu pýtajú a zaujímajú a hlavne lebo sú zvedaví. Krásne fotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super si to napísala a máš úplnú pravdu. Ľudia sú veľmi skeptickí, neveria ničomu a nikomu. Podceňujú a čiastočne žiarlia, preto lebo nemajú oni v živote nič, prečo by mohli bojovať, snažiť sa a ísť si za tým. Ja som sama vyrastala v okolí, ktoré ma podceňovalo a tak to dopadlo, som dievča, ktoré si neverí a to je ešte horšie, pretože tak sa radšej do ničoho ani nepúšťam. Prípad, ktorý si vytrvalo ide za svojím, je ešte ten dobrý. Avšak je pekné, keď sa pomedzi tých všetkých "kamarátov" a blízkych, nájde aspoň jedna osoba, ktorá v tebe vidí viac a to si treba vážiť. Aj to je niečo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem sa vcítiť do tvojej kože, no skús zabudnúť na minulosť. Na to, čo ti kedysi ostatní vravievali. Zamysli sa nad tým, čo by ťa v živote naozaj bavilo robiť (možno to už vieš len sa bojíš), čo by si chcela v živote dokázať, a choď si za tým. Nevšímaj si ostatných, ktorý ťa od toho len odradia. Je ťažké vybudovať si sebadôveru, ale ako sa hovorí: "Keď sa chce, všetko sa dá". Pevne verím, že sa ti podarí osmeliť sa a prekonať všetky tie obavy :).

      A áno, veru je vzácne mať aspoň jednú osobu, ktorá ťa vždy podporí, pomôže ti a verí v tvoje sny :) ❤.

      Odstrániť
  6. * Dievčatá,

    veľmi pekne vám ďakujem za vaše komentáre. Ani neviete ako veľmi ste ma potešili. Som naozaj nesmierne rada, že ste si tento článok prečítali, a že ste sa v ňom našli a vyjadrili sa :). Potešilo ma, že články nepíšem len tak "do vetra", ale že si ich aj niekto rád prečíta ❤ ❤ ❤.

    OdpovedaťOdstrániť