Zdravie je len jedno


Najdôležitejšie zo všetkého je zdravie a samozrejme rodina, ale dnes ostaňme pri zdraví... Toľkokrát vieme povedať "zdravie je všetko" až mám pocit, že sa to berie ako samozrejmosť a mnohí sa nad tým nepozastavujú. Neuvedomujeme si tieto slová a hlbšie sa nad nimi ani nezamýšľame. 

A pritom je to tak! Pretože ak nemáme zdravie, nemáme nič. Nemôžeme robiť nič, nikam ísť, nič vidieť, počuť, robiť veci v živote naplno, nemôžeme robiť čo chceme, po čom túžime... Samozrejme záleží to od ochorenia, s ktorým daný človek bojuje, ale veď viete ako som to myslela. V mnohých prípadoch si to ani neuvedomujeme. Predstavte si, žeby ste už nikdy nemohli nič a nikoho počuť alebo vidieť alebo by ste sa už nikdy nemohli postaviť na vlastné nohy. Tá predstava je...hrozná. Často sa nad tým zamýšľam a je to možno aj preto, že som ako nič netušiace sedemročné decko dostala cukrovku I. typu, čo znamená, že celý život budem musieť užívať inzulín a dodržiavať správnu životosprávu (strava a pohyb). Tiež som sa mnohokrát pýtala, prečo práve ja a prečo táto choroba, ale nemá zmysel to riešiť, ľutovať sa a vôbec sa tým zapodievať. Je to tak a inak to už nebude. Ale vždy si poviem, že mohlo byť aj horšie a práve preto som rada, že je to "len" cukrovka. Táto choroba síce nebolí len trochu obmedzuje, no následky nedisciplinovanosti sú fatálne. Môžem prísť o zrak, obličky alebo o končatiny a podobne. Fakt je, že si z veľkej časti svoju chorobu, respektíve svoj stav choroby ovplyvňujem sama, lenže mnohí také šťastie nemajú. Preto si vážme zdravie, ktoré je jediné a nenahraditeľné! Neberme ho na ľahkú váhu alebo ako nejakú samozrejmosť. Ak ste tak doteraz neurobili, začnite sa starať o svoje JEDINÉ ZDRAVIE a TELO, ktoré máte! Nie nadarmo sa vraví:

V zdravom tele zdravý duch.

Začnite sa zaujímať o to, čo jete a odkiaľ potraviny na vašom tanieri pochádzajú, ako boli vypestované a čo obsahujú. Začnite sa viac hýbať - prechádzajte sa, vystúpte o pár zastávok skôr a choďte peši, nájdite si šport, ktorý vás bude baviť a napĺňať. Obklopujte sa ľuďmi, s ktorými vám je dobre. Neriešte v živote banality, nerozčuľujte sa nad vecami, za ktoré nemôžete alebo ktoré neviete ovplyvniť. Žite, vychutnávajte si každý jeden deň a vážte si to, že máte zdravie a že môžete robiť to, čo sa vám len zachce! 


Photos by Natália Madziková 


#OOTD:  trench coat - F&F  •  top - Vladies (DIY)  •  skirt - Reserved  •  backpack - Terranova  •  socks, sneakers - H&M  •     cap - Romwe 

0 Komentáre