Čo robiť, ak inšpirácia neprichádza


Blog je miesto, kde nechávam svoje myšlienky, nápady, názory, ktoré (ako inak) vychádzajú z mojej hlavy. Niekedy prichádza všetko spontánne a nápady sa hrnú jeden za druhým, inokedy mi trvá dlhšiu dobu kým niečo vymyslím. Dôvody, prečo to v daný moment neide sú rôzne... Pripravila som pre vás zopár bodov, ako hľadať inšpiráciu a čo preto spraviť, aby sa skôr či neskôr dostavila. 

1. pustite sa do hľadania (internet, časopisy, knihy) - Ak niečo nefunguje, nič nové mi na myseľ neprichádza, zapínam notebook a hľadám inšpiráciu/e na internete, najmä na pintereste, kde sa dá nájsť veľa zaujímavých vecí. No, čo ak aj napriek tomu neprichádza nový nápad? Určite to, čo vidíte, nájdete a záujme vás, si zapíšte, zakreslite, vytlačte a nalepte. Odkedy blogujem mám po ruke vždy zošit (už dva), do ktorého zapisujem, lepím a kreslím všetky svoje nápady či inšpirácie. Robte to tak aj vy, pretože nikdy neviete, kedy sa k danej nepoužitej myšlienke vrátite. 

2. vnímajte - Niekedy príliš premýšľame a hľadáme, než by sme chodili po tomto svete s otvorenými očami a viac si veci a ľudí okolo seba všímali. Niekedy máme inšpiráciu priamo pred nosom, no nevidíme ju, nedávame jej príležitosť pohltiť nás. Skúste si všímať okolie, budovy, ľudí, farby, vône...a uvidíte, ako vás to inšpiruje.  

3. netlačte na pílu -  Alebo možno ste sa stretli s výrazom nehroť. Sú situácie, kedy je lepšie odísť od práce, ktorú robíte a zamerať sa na niečo úplne iné a neskôr sa k tomu vrátiť. Mozog príliš namáhame jedným smerom a potom nielenže neprichádza žiadna inšpirácia, ale svoju prácu robíme skôr mechanicky, ideme len jedným smerom, čo je únavné pre nás, ale aj pre našich čitateľov/sledovateľov. 

4. relaxujte - Na plný plyn sa nedá ísť stále! Toto si prosím prečítajte aj 5-krát za sebou. Nie sme žiadne stroje, sme len ľudia, ktorí potrebujú oddych a priestor na dobitie bateriek, čo sa týka kreativity, platí to dvojnásobne. Mám pocit, že oddychovať a skutočne vypnúť dokáže dnes len málo ľudí a je to preto, lebo sa správame ako také stroje... Skúste úplne vypnúť a uvidíte, ako budú neskôr pribúdať nové nápady. 

5. zmeňte prostredie - Tento bod súvisí s tým predchádzajúcim. Niekedy nestačí len vypnúť, ale je potrebné zmeniť prostredie. Vyjsť z komfortnej zóny, spoznať nové miesta, nových ľudí, nové kultúry, nabrať nové skúsenosti a zážitky. Ako sa vraví, s novými skúsenosťami prichádzajú aj nové nápady.


Chcela som napísať ešte jeden bod, a to byť psychicky fajn, ale nie je to tak celkom pravda, pretože niektorí ľudia vedia tvoriť práve vtedy, keď ich niečo trápi alebo sú smutní, napr. takto tvoria poväčšine speváci texty k svojim piesňam, ako speváčka Pink. Ak by ste hľadali niečo, ako si naladiť pozitívnu myseľ a dobrú náladu, tak si prečítajte tento článok TU. Dúfam však, že vám tento článok bude nápomocný a vždy budete mať čo najviac nápadov, nech chvíľ, kedy to neide je pomenej :). 

















Photos by Kriss Torjai Photography
@torjaikriss


#OUTFIT: Sako Stradivarius | Tričko Romwe | Nohavice Vintage | Okuliare Romwe | Ruksak NY | Tenisky H&M



0 Komentáre