DIY: Kvetináč zo slamiek na pitie


Pevne verím, že si leto užívate na plno a tieto tropické dni trávite niekde pri vode. Ak by ste boli predsa len doma a aj popri slnení by ste mali chuť niečo tvoriť, skúste tento črepník alebo vázu na kvety. Veľmi jednoduché, nie náročné z hľadiska času a dostupného materiálu, možno máte všetko doma. Tento nápad som videla v jednom časopise a povedala som si "toto musím skúsiť", keďže som milovníčka kvetov, čo ste si iste všimli. Podľa časopisu to mala byť váza na kvety, ale ja som si z toho spravila črepník. Tak isto som namiesto sklenej vázy použila plastovú dózu na potraviny, kde som si pomocou píly na železo odrezala hrany dózy, aby sa slamky prichytili o dózu. Ak by to bolo pre vás obtiažne, použite sklenenú vázu a je jedno či bude mať hranatý alebo v okrúhly tvar. Ja si ich zopár ešte určite spravím a to v niekoľkých farbách a tvaroch...mimochodom na fotkách môžete vidieť aj môjho kocúra, ktorý je pri mne vždy, ak niečo tvorím. Prajem vám krásny deň.



Potrebujete:

  • vázu alebo plastovú dózu 
  • farebné slamky 
  • nožnice
  • disperzné lepidlo
  • špagát v modrej farbe 


Krok 1: Na vázu alebo plastovú dózu nanesieme disperzné lepidlo a nalepíme slamku.


Krok 2: Pomocou nožníc po nalepení jednej strany dózy, slamky odstrihneme. snažíme sa, aby spodok črepníka bol rovný. Ak bude črepník hotový, previažeme ho špagátom a spravíme mašličku. 




Photo: Vladies 

3 Komentáre

  1. Super nápad. :) Je to veľmi pekné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jej to je naozaj milý nápad a fakt jednoduchý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto je výborný nápad a jednoduchý! Práve včera som videla krásne slamky a chcela som si ich kúpiť, len mi bolo ľúto, že na čo, keď ich nevyužijem.. teraz vidím, že využijem a napadá mi hneď niekoľko možností okrem vázy či črepníka! Ďakujem za inšpiráciu ;)
    Basha

    OdpovedaťOdstrániť