18/9/15


Pred 20 rokmi som už vedela chodiť a učila som sa pomaly rozprávať, teda vydávať nejaké zvuky podobné slovám. Dnes oslavuje Vladies blog krásne dva roky. Sama by som nepovedala, že sa dopracujem k druhému výročiu. Tento druhý rok blogovania bol zaujímavý, pestrý, občas smutný, väčšinou veselý, ale vo všeobecnosti bol dobrý. Opäť som sa niečomu novému priučila, nabrala som nové skúsenosti, vedomosti, mala zopár spoluprác, ako napríklad s fotografom a fotografkou, s ktorou spolupracujem dodnes. Zmenila som "vizáž" blogu s pomocou mojej kamarátky a blogerky Kejmy, prišli noví čitatelia, bez ktorých by blogovanie nebolo blogovaním.  Za všetko, čo som teraz napísala som veľmi vďačná. Pretože každá skúsenosť, či je dobrá alebo zlá (boli aj dobé aj zlé) má posúva vpred, vždy si zoberiem len to najlepšie a idem ďalej. Čím viac človek vie, tým lepšie možnosti v živote má. Mala som aj zopár smutných chvíľ, kedy som premýšľala, že s blogovaním skončím. V hlave mi vyrylo veľa otázok, či sa moje články a fotky ľuďom páčia, či im poskytujem naozaj to, čo chcú... Blog je v podstate moja práca, venujem mu veľmi veľa svojho voľného času a popritom študujem. Blogovanie beriem ako moju prácu, ktorú mám veľmi rada, lenže tak, ako to aj v živote chodí, aj v práci ste raz hore a raz dole. Tak takto to je aj u mňa s blogovaním. Sama seba som sa spýtala: "Baví ťa to, čo robíš, napĺňa ťa to?". Odpoveď bola jednoznačná:"áno". Tým pádom som nemala nad čím premýšľať.  Vtedy som sa opäť postavila na nohy a povedala si budem makať ďalej. Cesta do cieľa nevedie rovno, ale cez mnohé prekážky... Blogovanie je radosť, ale aj poriadna drina, je to pomalá cesta, ktorá chce čas a vytrvalosť. Sama neviem, čo mi blogovanie prinesie, čo prinesiem ja vám. Dnes je to módny a kreatívny blog, kde nájdete mnohé outfity, diy nápady a mnoho inšpirácií, ale zajtra, pozajtra, o rok, to môže byť niečo iné. Možno prestanem pripsievať, možno nie. Blogovanie je niečo, čo nemá koniec, respektíve neviete kedy bude koniec. Vždy len idete a napredujete.  Človek dopredu nikdy nevie, o čom bude písať. Nás blogerov ovplyvňuje veľa faktorov, aby sme boli kreatívny, každá myšlienka, nálady, pocity sú uložené v archíve blogu. Ale to je jedna strana blogovania. Tou druhou ste vy milí čitatelia! Ste dôležitou súčasťou blogovania. Ani si neviete predstaviť, ako nás blogerov tešia vaše komentáre, vaša sledovanosť, to, že vás môžeme inšpirovať, že sa vám niečo páči. Je to ten najkrajší a neopísateľný pocit! Preto by som vám chcela veľmi pekne poďakovať za vašu návštevnosť, podporu. Lebo aj vďaka vám som tu! Ako odmenu pre vás pripravujem súťaž, ktorú uverejním buď tento víkend alebo na nasledujúci týždeň. Máte sa naozaj na čo tešiť! A ak by ste dostali chuť na tento čokoládový koláčik, ktorý nie je ťažké upiecť, pod touto fotkou nájdete recept.



Potrebujete
  • 150 g hladkej múky 
  • 175 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 75 g masla
  • 1 žĺtok, štipka soli 
  • tuk  a múka na formu 

NÁPLŇ:
  • 250 g tvarohu 
  • 1 a 1/2 čokoládového pudingu 
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru 
  • broskyne alebo iné ovocie na ozdobu
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie
  • 100 g rozpustnej horkej čokolády
  • 100 g rozpustnej mliečnej čokolády

Postup

Krok 1: Na dosku preosejeme hladkú múku, pridáme práškový i vanilkový cukor, maslo, žĺtok a soľ. vypracujeme cesto. 
Krok 2: Cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 6 mm vykrojíme placku a rozložíme ju na dno potretej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme valček s dĺžkou obvodu formy a urobíme okraj, ktorý vytiahneme do výšky približne 2 cm. 
Krok 3: Do mixéra dáme tvaroh, čokoládové pudingy, vajcia, cukor, kyslú smotanu, šľahačku a rozpustenú horkú čokoládu. Vyšľaháme. 
Krok 4: Zmes nalejeme na cesto do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút pri 150°C. 
Krok 5: Po upečení necháme koláč vychladnúť, nakrájame, polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou a ozdobíme broskyňami. 


Photos: Vladies

10 Komentáre