Dvere do neznáma



Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako veľmi sú dôležité zážitky v našom živote? Vďaka ním sa stávame silnejším, odolnejším, máme lepší rozhľad a pohľad na život, získavame rôzne skúsenosti, vďaka ním sa formuje naša osobnosť. Pomerne dosť často sa zamýšľam nad tým, aké by to bolo keby človek nezažil v živote nič. Prežíval by z dňa na deň. Myslím si, že do tohto začarovaného kruhu sa dá v podstate rýchlo dostať. Napríklad, keď zlenivieme, postupne nás prestáva všetko baviť, napĺňať, držíme sa od ľudí a celkovo od spoločnosti čo najďalej. Najradšej sme keď sme doma.... samy... Ráno opäť práca, po práci si niečo rýchlo navariť, upratať a spať a stále dookola to isté. Ľudia prestávajú zažívať, ale začnú prežívať až im život prekĺzne pomedzi prsty. Viem, nie je to ľahké. Mnoho ľudí sa chce mať v živote čo najlepšie len niekedy sa to skrátka pokašle, jednoducho to nevyjde. A tým pádom začne prežívať z dňa na deň, namiesto toho, aby žil každý deň naplno a zažíval nové veci, spoznával nových ľudí a naberal na skúsenostiach. Čím som staršia a viac zapadám do "dospeláckeho "sveta, "modlím sa" (nie v tom pravom zmysle) za to, aby som nepremrhala svoj život. Aby som zažila a spoznala čo najviac, čo sa len dá. Preto by sme sa mali z celých síl snažiť dosiahnuť naše ciele, o to,čo chceme v živote dosiahnuť, v čom si veríme, že sme dobrý. Za mnohé okolnosti si v živote môžeme samy. Niekedy nestihneme zaregistrovať, že sme malé kroky pre svoj cieľ už dosiahli a o niečo sme podrástli, posunuli sa o level vyššie. Vraví sa, že "Nič nepríde samo". V podstate neviem, či tomu veriť alebo nie. Niekedy mám naozaj pocit, že sa zázraky dejú, že to prišlo samo, bez nejakej snahy, či námahy. Zároveň to môže byť tak, že sme možno podvedome pre to aj niečo spravili, ale neuvedomili sme si to. Neviem... Tu prehovoria asi skúsenejší. :) Ale vždy si stojím za svojím a tým myslím to, aby sme sa nespoliehali na náhody, ale na svoje schopnosti, vedomosti, zručnosti a vždy sa snažili na ceste za svojim cieľom. Potom verím, že sa úspech dostaví.


Teraz, keď sa pozerám na hotový článok, prichádzam na to, že som od zážitkov prešla k úspechu. A nie je to naschvál. Pretože k dosiahnutiu úspechu sú veľmi dôležité zážitky. Zážitky, na základe ktorých rastieme a silnieme, tak ako som to spomínala na začiatku článku. :) 





Nosím: Bunda, topánky: Efekt Moda / Sveter: Secondhand / Nohavice, šál: Terranova / Kabelka: NY / Klobúk: F&F 

13 Komentáre

  1. pekne napísane :) outfit samozrejme zas super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekne sa mi páči, ako si sa rozpísala:) Ja sa tiež snažím, aby som život iba neprežívala ale žila na doraz! Snažím sa každú chvíľu nejako zmysluplne využiť a keď už aj oddychujem, tak buď pri knihe, dobrom článku (ako napr. aj od teba) alebo pri dobrom seriáli:) mimochodom, veľmi krásny outfit, ten šál sa mi veľmi páči, červeno čiernu kombináciu mám na jeseň veľmi rada a klobúčik ti ide:)
    tiež by som bola rada, keby navštíviš môj blog, možno ťa niečo zaujme http://sajafrey.blogspot.sk/ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super, len v tom pokračuj. :) Inak, veľmi ma zahrialo na duši, že si vieš oddýchnuť aj pri mojich článkoch, ďakujem a teším sa z toho!:)

      Odstrániť
  3. Fantastic post ! Have a nice day!

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné podzimní barvičky. Tvůj styl je TOP! ♥

    SO happy to be back!
    Wishing you a lovely day,
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť