Xmas DIY: Adventný kalendár 2015



Ste po obede a premýšľate, ako budete tráviť zvyšok nedele? Keďže je dnes prvá adventná nedeľa  a december nám už klope na dvere, je čas začať odpočítavať dni do Vianoc. Samozrejme, na odpočítavanie dní je potrebný kalendár. Ja v tom vidím hneď dve výhody. Prvou je, že "nezabijete" nedeľné poobedie ležaním pred telkou, ale tvorením a zábavou, ak budete kalendár vyrábať v kruhu rodiny alebo s priateľmi, o to zábavnejšie to bude. A tou druhou výhodou je, že budete mať krásny adventný kalendár, ktorý skvelo poslúži nielen na odpočítavanie dní, ale aj ako vianočná dekorácia. Navyše, jeho výrobu zvládne každý z vás, ak by si predsa niekto netrúfal, tak si postup výroby medzi sebou jednoducho rozdeľte. Všetky potrebné veci na výrobu adventného kalendára by ste mali mať doma. Ak nie, skúste vymyslieť náhradu. Napríklad, ak nemáte 24 zápalkových škatuliek, zabaľte čokoládky len do baliaceho papiera a omotajte ho prírodným špagátom alebo ozdobnou stuhou. Konár sa v blízkosti vášho domova isto nájde, a ak by sa vám predsa len nechcelo ísť von, tak použite špagát, na ktorý povešiate tieto balíčky. Cukrovinky má doma asi každý z nás (vec, ktorá sa u nás doma vždy nájde), ak by ste práve nemali čokoládu, použite čokoľvek, napr. cukríky, žuvačky, lentilky, keksíky.... Čím rôznorodejšie, tým lepšie. Čísla si spravíte jednoducho, nemusíte kvôli tomu sťahovať nejaké programy, postačí vám program Microsoft Word. Prajem príjemné tvorivé chvíle a krásnu adventnú nedeľu.


Potrebujete:

  • 24 zápalkových škatuliek 
  • väčší konár
  • dekoračný strieborný sprej 
  • 2 rozličné baliace papiere
  • papier s vytlačenými číslami
  • nožnice, bielu niť 
  • dierkovač alebo dierovacie kliešte
  • lepiacu pásku 
  • prírodný špagát 
  • 2 čokolády 
  • alobal
Krok 1: Kocky čokolády zabalíme do alobalu a vložíme ich do zápalkových škatuliek.
Krok 2: Zápalkové škatuľky obalíme dvomi rozličnými baliacimi papiermi. Balíme ich ako darčeky.
Krok 3: Škatuľku previažeme prírodným špagátom.
Krok 4: Z papiera vystrihneme čísla a spravíme dierku pomocou dierkovača alebo dierovacích kliešťov. 
Krok 5, 6, 7: Na prírodný špagát navlečieme číslo a spravíme mašličku. 
Krok 8: Časti konára ozdobíme strieborným dekoračným sprejom. 
Krok 9: Pomedzi prírodný špagát prevlečieme bielu niť, ktorú omotáme okolo konára. Konár zavesíme na stenu, na dvere alebo ho môžete dať do vázy. 





Foto: Vladies 

7 Komentáre

  1. Presne tak to je, že teraz nemám čo robiť, no aspoň si môžem zase v pokoji prejsť všetky blogy a okomentovať ich. A neverila by si, ale u nás doma sa fakt skoro nikdy žiadne cukrovinky nenájdu. Niekedy si niečo také kúpime, no to sa nestáva často... Inak tento adventný kalendár je úplne nádherný a tiež teda ako dekorácia so bytu! Keby že to mám kde zavesiť, tak si to aj vyrobím. Ale možno skúsim len nejakú zmenšenú verziu, lebo je to fakt krásne. <3

    DominicaLand

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super, že to máte takto, kúpite si niečo sladké, ak na to máte chuť. Málokto to takto robí :). Určite skús menšiu verziu, napríklad menší konár, na ktorý môžeš povešať len "niekoľko dní" alebo len štyri balíčky (adventné nedele) :).

      Odstrániť
  2. Tak to je krasny napad, vypada to i jako dekorace nadherne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak tento kalendár vyzerá úžasne a originálne :) radosť taký mať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je doslova úchvatné a nemám slov!
    Jsi prostě náš talent! ♥

    Krásný nový týden!
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥
    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je vážně originální!
    Jsi moc sympatická.:)
    http://wholemyshiningworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť