Šedá myseľ


Predvčerom som čítala na jednej stránke článok o depresií, ktorý napísala jedná blogerka. Musím povedať, že ma niečo nútilo kliknúť na ten článok a prečítať si ho. To niečo je moje momentálne obdobie. 


Netvrdím, že mám depresie, pretože slovo depresia má veľkú váhu, a aj napriek tomu bežne hovoríme: "mám depku". Ale nebudem do tejto témy zabŕdať. Chcela som skôr podotknúť na to, že koľko smutných ľudí medzi nami je. Niekedy mám pocit, že sa ľudia zabudli usmievať, užívať si život, ceniť si jeden druhého, vážiť si aj tie najmenšie maličkosti... A však, prišla som aj na to, že nemá zmysel stále premýšľať prečo je tomu tak. Dôvod je si myslím jasný. Je to súčasnosť, v ktorej žijeme. Dobou, ktorá je nesmierne uponáhľaná, chaotická a preosiata všadeprítomným marketingom. Máte pocit, že sa na vás všetko valí, cítite akýsi tlak. Neostáva nám nič iné, len si túto skutočnosť pripustiť. Pretože nemá zmysel plávať proti prúdu. Na druhej strane netvrdím, že sa máte trápiť ďalej. Ale ako tieto pocity a fakty eliminovať? Jednoducho! Spravte rázne rozhodnutia vo svojom živote. Také, ktoré vás spravia šťastnými, kde sa bude diať viac pozitívnych vecí, než negatívnych. Môj dobrý kamarát mi raz povedal veľmi múdru vec: " Neber všetko na seba, neprežívaj všetko zlé, čo sa deje mimo teba". Napríklad situácia v Afrike. Áno, je mi tých ľudí ľúto, treba mať o živote prehľad a nezatvárať oči pred všetkým, ale sú určité situácie, ktoré neovplyvníme. Nič tým nevyriešim, že tých ľudí budem ľutovať a doma plakať na gauči. Bude to znieť možno sebecky, ale je dôležité myslieť na seba, svoju rodinu a na svoje blízke okolie. 

Sme tu a teraz, a momentálne je taká situácia, aká je. Najlepšie je nepozerať správy, čítať bulvárne články, ktoré všetko len nafúknu, prípadne nás vystrašia a pravda je kdesi inde. A zväčša sa rozoberajú hlúposti a nie to, čo by sa malo.  Chce sa to trošku prispôsobiť a opäť myslieť na seba a vyťažiť z toho to, aby sme sa mali dobre, t. j. spraviť si vlastné pravidlá, aby sme boli šťastní.






# OOTD: Kabát, kabelka: NY / Džínsy: Bershka / Rolák: Camaieu / Čižmy: Reno / Klobúk: F&F / Šál: Orsay 




5 Komentáre

  1. Krásne napísané! :) Ja som taký smejo, ale tiež sa u mňa nájdu aj nepekné nálady a hlavne sa často sťažujem, čo sa snažím veľmi eliminovať už asi 5 rokov a myslím, že už to nie je také strašné, predtým som bola oveľa väčší hundroš :D. A tvoj kamoš mal úplnú pravdu :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne ❤. Áno, to mi je tiež veľmi známe :D. Tiež som sa kedysi častejšie a zakaždým sťažovala, ale snažím sa to takisto eliminovať :). Ale je to ťažké, pretože som dosť emotívny človek a potrebujem všetko zo seba dať von, aj sa posťažovať :D.

      Odstrániť
  2. Moc pěkný outfit, ten klobouk je božskej..:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Drámy v TV nepozerám, správy už nepozerám, noviny nečítam, keď ma nejaká téma zaujíma, vyhľadám si. Človek má toľko veľa negativity okolo seba, že sa musí chrániť pred tým zlým a nasávať len to dobré. A ešte by som dodala, že treba odstrihnúť aj negatívnych ľudí, ktorí všetko kritizujú, to tiež nedodáva optimizmus do života :) inak krásny outfit ako vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásná šála, je skvěle zkombinovaná s šedým kabátkem a kloboukem. Super :)

    Poshlife

    OdpovedaťOdstrániť