3 #DIY: Pánske košele, ako topy - 3 inšpiratívne TIPY


Víkend je stvorený na oddych, ako inak. Ale nielen na to. Taktiež máme po celom týždni konečne čas na "kutilovanie", robiť to, čo chceme a čo máme radi.

Máte chuť si ušiť niečo jednoduché? Niečo, čo si nevyžaduje perfektnú krajčírsku zručnosť, veľa času a veľa potrebného materiálu? Tak ste tu správne. Dnes vám ukážem tri tipy, ako si spraviť z pánskej košele top, či šaty. A bude vám na to stačiť len pánska košeľa, guma a šijací stroj samozrejme. Tieto postupy sú tak jednoduché, že si myslím, že si stíhate spraviť všetky tri. Tak poďme na to!


Tento postup je o niečo "bohatší", než bude ten druhý. Postup, ako odstrihnúť vrch, respektíve golier košele a ako našiť gumu nájdete TU. Ďalším krokom sú rukávy, ktoré odstrihnite podľa toho, aké dlhé ich chcete mať. Nakoniec ich podkašte a prišite ozdobný lem. Stred košele upravíte tak, že po jeho bokoch prejdete šijacím strojom, potom odpárate gombíky a prišijete ozdobný lem. Ak máte viac skúsenosti, stred a ozdobný lem môžete prišiť naraz. 

- - -

Spraviť si z pánskej košele tento top alebo šaty, pokiaľ je košeľa dostatočne dlhá, je najjednoduchšie. Tento postup zvládne naozaj každá z vás. Stačí odstihnúť golier košele a nakoniec navliecť gumu a prišiť ju. Minulé leto ste tento postup mohli zazrieť na blogu. Nájdete ho TU. Svoju prvú košeľu som šila pár hodín do odletu na Rodos, takže určite to stíhate aj vy. Mimochodom, túto košeľu ste mali možnosť vidieť už aj v outfite, v článku TU

- - -



Ušiť tento top bude (možno) o čosi náročnejšie, než tie predošlé. Ale žiaden strach. Možno to je len prvotný dojem. V podstate je dôležité dobre prišiť rukávy k pasu. Aby vám košeľa sedela tak, ako má. Celý postup nájdete zhotovenia tejto košele nájdete na blogu u apairandasparediy.com.

- - -

Tak čo poviete? Skúsite si ušiť aspoň jednú košeľu? Alebo ste už skúsili? A posledná otázka na vás, ktorý #diy projekt sa vám páči najviac? 



Foto: Beáta F.






8 Komentáre

  1. Vypadá to naprosto božsky, moc se mi líbí první varianta! :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Líbí se mi ta druhá varianta, super! :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow, ty si vážne šikula. :O A najviac sa mi páči prvá varianta, ale ani tá posledná nie je o nič pozadu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. úúú paráda hneď idem mrknúť drahému do šatníka či tam nemá niečo použiteľné :D

    OdpovedaťOdstrániť