PRAHA // 2.časť


Konečne nadišiel čas, aby som vám ukázala naše posledné zábery z Prahy. Aj keď ubehol nejaký ten čas, stále som sa nad Prahou neprestala rozplývať... O to viac ma to drží, keď viem, že tento týždeň začne opäť krutá realita a moje prázdniny sú nadobro preč. Ale o tom, ako zvládať takéto "podovolenkové situácie" si povieme nabudúce. Takže ešte späť k našej dovolenke.


V prvej časti PRAHA // I.časť som zhrnula naše prvé dva dni, kedy sme stihli vidieť napríklad Orloj, Karlův most, Pražský hrad, Katedrála sv. Vita a mnohé ďalšie. V podstate sme "cestovali po Prahe" len 3 dni. Z toho len celé dva dni, pretože sme do hotela dorazili až okolo 17-tej hodine, a v deň odchodu sme sa stihli pobaliť a navštíviť akurát tak nákupné centrum Národní třída. Aj to sme sa dlho nezdržali, keďže sme sa chceli naobedovať a stihnúť vlak domov. V tretí deň sme sa zamerali na opačnú stranu Vltavy, než v druhý deň. Hlavným cieľom bol Petřín a Tančící dům, čo sa aj podarilo. Len s jedným sme nerátali, a to s tým, že sa prejdeme takmer po každom moste. Takmer po každom moste berte s rezervou, keďže tých mostov majú pražáci niekoľko. Išli sme okolo Porodnice u Apolináře, ktorá ma skutočne zaujala. Išli sme nižšie, okolo ďalšej nemocnice a dostali sme sa na Palackého most. Asi v polovici mosta som prišla na to, že Tančící dům, ktorý hľadáme je na druhej strane. No na Nábřežní sme zbadali kopu labutí, tak sme si to nenechali ujsť (niežeby potom priateľ túžil, ale viete ako my ženy). Aby sme sa dostali konečne k domu, potrebovali sme prejsť po moste, ktorý sa nazýva Jiráskův most. Naše ďalšie kroky smerovali k Národnímu divadlu, cez most légií až k Petřínu. Odtamadiaľ sme zišli k ďalším pamiatkám, ktoré sme mali po ceste. Po večeri sme sa vybrali k našej poslednej zastávke, k Vyšehradu. Mysleli sme si, že sa k nemu už ani nedostaneme, pretože sme si nevšimli vstup hneď z cesty, ale obišli sme ho dookola, čo nás zdržalo a navyše bolo už pol 8 večer. Nakoniec sme sa k nemu dostali, no dnu na obhliadku sa už nedalo ísť. Nevadí, aspoň sme stihli vidieť všetko, čo sme chceli a nakoniec sme si dali večernú prechádzku okolo krásne vysvietenej Prahy a mali sme tak možnosť nazrieť, ako funguje nočný život v Prahe. A poviem, že funguje peckovo. Mesto plné ľudí, samé podujatia, koncerty, grilovačky, všetci vysedávali okolo Vltavy s pivom/drinkom v ruke a vychutnávali si tú atmosféru. 

Bola som v Prahe po druhý krát, no stále mi príde čarovná a tentokrát ešte o čosi viac. Akurát ma mrzí, že sme nevideli Valdštejnskú záhradu (okolo ktorej sme išli, o to viac ma to mrzí), Žižkovskú věž, Prašnú bránu, Zlatú a Pařižskú uličku. Ale to mi povedzte vy, ktorý ste tam boli alebo v Prahe bývate, či môžeme ľutovať alebo nie :).


*PS: Mimochodom, ak som k miestam uviedla nesprávny názov, ospravedlňujem sa a za opravu sa nepohnevám. 


Tančící dům // Strahovský klášter


Železniční most // Strahovský klášter // Rašinovo nábřeží 


Petřín// Vyšehrad (večer, v noci) 



výhľad z Pražského hradu // zmrzlina od Amorino: Gelato Cafe 



výhľad z Vyšehradu // Nábřežní 



cesta na Vyšehrad // Loreta // nákupné centrum Národní třída // Vyšehrad (pohľad z Nábřežní) 


Strahovský klášter (výhľad z Petřína) // Národní divadlo 


Most legií // Dlabačov 


výhľad z Petřína 

Foto: Vladies & Vladik 







6 Komentáre