PRAHA // I.časť


Mnoho ľudí cestuje v lete väčšinou k moru. No len poniektorí sa vyberú na poznávací zájazd. Niežeby ma v minulosti nelákali poznávacie zájazdy, ale vždy som bola skôr za vyvaľovanie sa na pláži, a k tomu nejaké to spoznávanie kultúry. No tento rok sa mi to neočakávane otočilo. Respektíve neočakávala som nič, nemala som plány, kam vlastne pôjdem. Nechala som to tak, veď niečo už vymyslím. Nakoniec som mala "cestovateľské leto". Kde všade som bola, ste mohli odsledovať tu na blogu alebo na mojom instagrame.

Leto sme s priateľom zakončili štvordňovým pobytom v Prahe. Síce to bol krátky čas, no aj tak si myslím, že sme toho stihli vidieť veľa. A nielen vidieť, ale aj nafotiť. Poviem vám, že som mala problém vybrať na blog tie najlepšie fotky, keďže, ako som už minule spomínala, mám obmedzený počet fotiek, ktoré môžem k článkom pridať. Nakoniec som sa rozhodla, že to tu nejak natlačím a fotky rozdelím do dvoch článkov. Niektoré fotky, ktoré nie sú na blogu, ste mohli vidieť na mojej FB stránke alebo Instagrame. Ale aby ste si nemysleli, že sme len fotili a fotili. Nie som až taký blázon, aby som všade behala s foťákom v ruke a cvakala. Najprv si vychutnám ten moment, zoznámim sa s okolím a až tak cvakám. To len tak na okraj, a na električky nebolo potrebné čakať len kvôli peknému záberu, keďže ich tam za deň prejde milión :D. 

A teraz vážne... Spracovala som pre vás naše prvé dva dni, hneď od príchodu na Hlavní nádraží. I keď fotky z prvého dňa som sem nedala. Na jednej strane sa sem nezmestili a na druhej strane bol večer, nemali sme zo sebou foťák, čiže máme len mobilové fotky (i keď tie nie sú zlé). Ale naše prvé kroky viedli k peknému Náměstí Míru, kde sa nachádza kostol sv. Ludmily a k mnohým ďalším. Najviac nás v ten večer zaujala Žižkovská věž, na ktorú sme plánovali ísť posledný večer, ale bohužiaľ sme nestihli, keďže sme sa v následujúce dni vrátili na hotel neskoro večer. Vieme, že na vyhliadku sa dalo ísť do polnoci, no boli sme natoľko unavený, že sme nakoniec neišli nikam. A posledný deň sa nám s ťažkými kuframi nechcelo predierať Prahou. Náš druhý deň môžete vidieť na fotkách, kde som pridala aj názvy miest. Ak je nejaký názov uvedený zle, za opravu sa nenahnevám. Videli sme ešte: kostol sv. Mikuláše, Rudolfinum, chrám Panny Márie Vítězné, Národní múzeum a Státní opera. Myslím si, že na prvý deň to bolo celkom slušne. 


Orloj // Centrum 


Klementinum // výhľad z Pražského hradu 


Pražský hrad (výhľad z Petřína) // Karlův most (výhľad z Mánesův most)


Katedrála sv. Vita // kostol sv. Mikuláše // Karlův most 


Pražský hrad // Karlův most (pohľad z Smetanovo nábřeží) 


Staroměstská // Karlův most 

Václavské náměstí 

Foto: Vladik & Vladies








4 Komentáre