Esencie na jeseň/zimu 2016 - must have


Pripravila som pre vás zopár trendy kúskov, ktoré by vo vašej výbave na jeseň a zimu zaručene nemali chýbať. Ale nie je to len trendy záležitosť. Sú to všetko veci, ktoré sa mne osobne páčia, a ktoré by som si sama na seba obliekla. Niektoré kúsky ste už na mne mohli vidieť v outfitových postoch, niektoré na mne ešte len uvidíte. Veď zima je dlhá, tak pevne verím, že pre vás pripravím dostatok inšpirácií. Dnes to bude deväť ľahko kombinovateľných kúskov a nebudú úplnou novinkou, keďže si táto sezóna požičala mnoho z tej minulej. To je jeden z dôvodov, prečo sa oplatí do tohto oblečenia investovať. Ale samozrejme, ak sa vám niečo nepáči, tak si to nekupujte len preto, lebo to je trendy. Na tie kašlite a zakladajte si na vlastnom štýle, ktorý vystihuje vašu osobnosť a nemení sa z dňa na deň. No a to, že by ste sa v oblečení mali cítiť komfortne ani nemusím pripomínať. Nie som za to: "pre krásu všetko". Aj v zime sa dá vyzerať atraktívne a to aj bez toho, aby sme nosili bosé nohy a riskovali tak akurát chrípku. Tak teda poďme na tie trendy obľúbené kúsky.


Nie jednú sezónu ju vidíme v obchodných domoch a tým pádom čoraz viac v uliciach. Bombera je skutočne obľúbený kúsok, pretože nielen dobre vyzerá a pristane väčšine, ale je aj veľmi pohodlná, čo ocenia mnohé z nás počas dlhých chladných dní. Navyše aj zohreje! Mám pocit, že sa túto sezónu roztrhlo vrece s bomberami, ktoré majú na sebe väčšinou kvetované vyšívky a sú fakt krásne! Myslím si, že skôr či neskôr u mňa jedna pribudne.


Už dávno neplatí, že by šatky mali len zohrievať náš krk. Tentokrát ho zdobia! Sú módnou záležitosťou, krásnymi doplnkami, ktorý oživia akýkoľvek neutrálny outfit. Skúste ich nosiť nielen na krku, či kabelke, ale aj na ruke ako náramok, či vo vlasoch alebo ako opasok na nohaviciach. Ak ju obviažete okolo krku,  dbajte aj na to, aby vám farebne sedela k typu pleti. Moju kombináciu šatky so zvyškom oblečenia, ste mohli vidieť v poslednom outfitovom článku TU



Topánky so šnúrkami sú rafinovane sexy a zároveň nepôsobia vulgárnym dojmom (samozrejme, ak je k ním zvyšok ladený s citom). To, že skončilo leto, neznamená, že je koniec šnúrovačkám. Pokiaľ nám to počasie dovolí alebo ak vám nebude zima, obujte svoje nôžky do krásny lodičiek so šnúrkami. Uvidíte ako vaše sebavedomie porastie. Pre tie uzimené, skúste čižmy so šnúrkami. Či už tie nad kolená alebo v "menšej verzií", je to len na vás, ale tie vysoké sú jednoducho naj! 


Hurá! Plisovaných sukní sa nemusíme vzdávať ani na jeseň. Momentálne sú horúcim trendom všetkých módnych maniačok. A musím povedať, že táto sukňa dostala aj mňa. Jednu kombináciu ste mohli vidieť TU a druhú sa chystám nafotiť už dlhšiu dobu, ale počasie mi v dni, keď mám ísť fotiť, akosi nepraje. Pevne verím, že sa mi to raz aj podarí. Už len dodám, že tieto sukne vyzerajú skvele nielen s lodičkami, či sandálkami, ale aj s teniskami. Momentálne je tejto kombinácií plný instagram.



Mnoho žien miluje väčšie kabelky, do ktorých vkladajú celý svoj život. Naj kabelky sú tie, do ktorých sa zmestia všetky veci, ktoré potrebujú, ale aj nepotrebujú a musia byť priestranné! Ja zase milujem kabelky v stredných veľkostiach alebo crossbody, kde sa mi zmestia skutočne len potrebné veci. Ak potrebujem zo sebou v daný deň vláčiť veľa vecí, vezmem so sebou ruksak a (priznávam) tam nahádžem všetky potrebné aj nepotrebné veci.  



Kožušiny a roláky sú v zime mojou veľkou srdcovkou. Rada nosím roláky v kombinácií so sukňami, nohavicami s vysokým pásom a najradšej mám, ak ich golier plní úlohu šálu. Napríklad pri kožušine. Mám ich vo všetkých basic (základných) farbách a tie hrubšie a voľnejšie "kradnem" z maminho šatníka. Čo sa týka kožušín, sú výrazným a dominantným kusom zimných outfitov. Preto to s ich kombináciu nepreháňajte. 


Ak máte štíhle nohy a vo vašom botníku sa tieto čižmy nad kolena ešte stále nenachádzajú, čím skôr to napravte! Investícia sa vám určite oplatí, nakoľko ide tiež o kus, ktorému sa darí nie jednu sezónu. Najlepšie vyniknú v kombinácií s krátkou sukňou, šatami alebo dlhým rolákom. Je len na vás, či si vyberiete tie na tenšom alebo hrubšom opätku. Ja som si kúpila takéto čižmy v čiernej farbe a už sa teším na to, keď vám ich ukážem.


Vyšívky sú krásnym detailom. Krásnou ozdobou, vďaka ktorým sa daný typ odevu stáva dominantným, výrazným. Momentálne ich nájdeme hádam na každom kúsku - nohavice, bomberky, košele, blúzky, kabelky, sukne... Zamilovala som si to a rada by som vyskúšala džínsy, bomberu alebo košeľu s vyšívkami. 


To, že v zime najviac tepla uniká cez hlavu, už vieme. A preto vymysleli klobúky a čiapky, ktoré sú nielen praktické a predovšetkým funkčné, ale sú aj neodmysliteľnými doplnkami počas chladných dní. O to viac ich milujeme a nosíme. Čiapok mám naozaj veľa, ale z ich kúpou som neprestala a asi neprestanem. Minule som sa už po nejakých obzerala a pod stromčekom by ma pekná čiapka určite potešila. O klobúkoch to povedať nemôžem, keďže moja zbierka nie je natoľko rozsiahla ako pri čiapkach. Ale snažím sa to napraviť. Minule na mňa žmurkal jeden klobúk v béžovej farbe a dokonca sa páčil aj priateľovi. Len neviem prečo som si ho nekúpila...

- - -

A čo vy, aký máte názor na trendy oblečenie? Páčia sa vám alebo im stále nemôžete prísť na chuť? Čo nosíte počas chladných dni najradšej? 


Koláže : Vladies






5 Komentáre

  1. Bomber bundu bych si i já ráda nějakou pořídila. :)

    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na tie čižmy nad kolená sa chystám, dúfam že nejaké nájdem :) pekné inšpirácie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Viki a určite nájdeš tie správne pre teba ;) ❤.

      Odstrániť
  3. tak na tie čižmy sa teším, že ich uvidíme :) ja si plánujem tiež také kúpiť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť