Slovenský raj: Piecky


V minulom "cestovateľskom" článku som vám písala, že mám pre vás pripravený ešte jeden výlet z konca leta. A práve dnes vám o ňom niečo napíšem.

Možno si poviete, že to nie je veľmi aktuálny článok (v prípade, ak vám prekážajú fotky z leta), ale práve naopak. Slovenský raj môžete pokojne navštevovať aj v jeseni. Dokonca by som povedala, že v jeseni je ešte krajší, o čosi farebnejší a nie je "zaplnený" veľkým počtom turistov. Takže nemusíte čakať na rebríky, ako v Suchej Belej a pokojne si tak môžete vychutnávať krásu prírody. Som veľmi rada, že sme sa s rodinkou vybrali práve do Slovenského raja, konkrétne na Piecky. Už mi chýba len Veľký a Malý Kyseľ a konečne si môžem povedať, že mám "schodený" celý Slovenský raj. Aj keď neviem, či sa odvážim ísť na Veľký Kyseľ, nakoľko povinnou výbavou je feratový set a pevná protišmyková obuv. Ale láka ma to, keďže roklinu Kyseľ sprístupnili po 40 rokoch od požiaru. Možno sa raz odhodlám. No a vráťme sa späť k Pieckam, ktoré samozrejme nesklamali. Ide opäť o nenáročnú túru z hľadiska času aj výstupu. Skladá sa len z dvoch rebríkov. Ten hlavný vidíte na titulnej fotke a ten druhý môžete vidieť na jedenástej fotke, hneď pod fotkou so stromami. Zvyšok je "len prechádzka" krásnou prírodou. Dokonca sa môžete vybrať aj so psíkmi, ale samozrejme tými menšími, ktorí sa nechajú nosiť na rukách. 

Ak ste už Piecky navštívili, viac inšpirácie na turistiku nájdete v iných článkoch, konkrétne pod menovkou: cestovanie. Ale ak sa chcete niekde vybrať, s turistikou sa poponáhľajte, pretože v mnohých turistických strediskách sezóna končí. 









Foto: Beáta F. & Vladies







6 Komentáre