Vyhrajte sa s farbami


Aj vo vás vzbudzujú "farebné outfity" pocit veselosti, hravosti, optimizmu a radosti zo života? Ulice sú zväčša plné ľudí odetých v tmavých farbách, čo pôsobí smutne a pochmúrne, niekedy až depresívne. Páčilo by sa mi, keby som len tak išla mestom, ktoré by hralo farbami. Slnečné lúče by nás intenzívne zohrievali, ľudia by boli veselí, úsmev by im svietil na tvári, vytiahli by von svojich príbuzných a domácich miláčikov a boli by od hlavy po päty oblečení vo farbách. Predstavili ste si to? Že priveľa optimizmu? Možno. No skúsiť to môžeme. A že neviete ako pekne skombinovať farby, aby ste zapadli do tejto imaginárnej predstavy? Nič sa nebojte! Pripravila som pre vás manuál, pomocou ktorého to zvládnete. 

Samozrejme aj pri farbách si treba dávať pozor, pretože nie každá farba každej z nás pristane. Sú rôzne odtiene napríklad červenej, hnedej, ružovej, žltej a podobne. Preto veľa skúšajte a pozorujte sa, pri ktorej farbe sa vám rozžiarili oči a pri ktorej pôsobíte akoby pohasnute (zle). Najlepšie spravíte, ak farebnú typológiu (takto sa to volá odborne) budete robiť odlíčené a bez akýchkoľvek šperkov alebo výrazných odevov. V podstate aj takto vyzerá farebná typológia od profesionálna. Vizážista/image konzultant alebo stylista musí byť oblečený v bielom a nesmie mať na sebe žiadne šperky. Vy by ste mali byť tiež oblečené v bielom a malo by vám byť vidieť len hlavu (vyzerali by ste ako arabské ženy zahalené v burke, len by ste nemali zakryté ústa). Takisto musíte byť s konzultantom v miestnosti s bielymi stenami, pričom sa farebná typológia vykonáva len pri dennom svetle. Potom vám bude postupne prikladať rôzne farebné látky a pozoruje na vás to, čo som spomínala. Či vám žiaria oči pri ružovej alebo či iná farba vám robí krajšiu pleť a podobne. Viac o farebnej typológií TU. Samozrejme vy to takto robiť nemusíte. Stačí, ak si na nákupy alebo domov zavoláte úprimnú kamarátku, ktorá vám dobre, ale aj kriticky poradí, a ktorá dobré pozná vaše pekné "miesta" a aj tie, ktoré treba skorigovať. Tak poďme do toho a spravme život o čosi  veselší a možno aj optimistickejší.


Jedna z veľmi romantických a nežných farebných kombinácií. Ako stvorená pre ženu! Ak nechcete byť príliš výrazná alebo dať veľký dôraz na túto farebnú kombináciu, skúste zvoliť napríklad ružové šaty a k nim doplnky červenej farby. Takto outfit nebude príliš výrazný. 



Farby plné života, ktoré v sebe ukrývajú hravosť. Sú stvorené na vítanie jari či letných hrejivých dní. Tieto dve kombinácie môžete obohatiť o tretiu farbu, a to bordovú. Presne tak, ako to vidíte na fotke. Outfit bude o čosi zaujímavejší. 



Zelenej farbe sa mnohé žienky vyhýbajú, čo je podľa mňa škoda. Krásne si rozumie s marhuľovou, žltou, či s kráľovskou modrou farbou. Skúste sa vyhrať s ich pastelovými odtieňmi. Ja osobne milujem zelenú v smaragdovom odtieni. 



Niečo pre žienky, ktoré chcú byť menej výrazne, no pritom odeté vo farbách. Je tu sivá v kombinácií so žltou. Sivú myšku môžete oživiť aj takýmto spôsobom. Vsaďte napríklad na výrazný doplnok v žltej farbe, tak ako som to spravila ja pri poslednom outfite, a to žltou kabelkou. 



Modra farba v sebe symbolizuje optimizmus a pokoj. Táto farebná kombinácia je stvorená na horúce letné dni, ktorá vás aspoň na chvíľu "schladí" a nebude vám až tak horúco, než pri iných farbách. Teda aspoň na mňa modrá farba pôsobí chladným dojmom, čo v lete oceňujem. 



Navy alebo tzv. námornícka modrá farba je neodmysliteľnou súčasťou leta, ktorá sa hodí takmer každej z nás. Väčšinou ju nosíme na šortkách, či sukniach a kombinujeme ju napríklad s bielym tričkom s červenými prúžkami a slamenými doplnkami. Skúste tentokrát na prúžky zabudnúť a vyskúšať k nej obliecť napríklad oranžovú.



Mali sme tu už červenú s ružovou, no púdrová v kombinácií s marhuľovou farbou z vás spraví nežnú a nevinnú vílu. Púdrová farba si krásne rozumie napríklad aj s modrou, maslovožltou, či sivo-fialovou. Myslím, že je to obľúbená farba nejednej z nás. 



Farebná kombinácia ametystovej a oranžovočervenej je veľmi nezvyčajná, ale zaujímavá zároveň. Kombinácia, ktorá pôsobí veľmi oslnivo a lákavo. Ja osobne by som si ju určite skúsila. Jemnejší vzhľad dosiahnete pomocou púdrovej a rozumie si aj s maslovožltou. 


Na záver prikladám ešte zopár iných farebných outfitových kombinácií...


Foto: Pinterest 
Koláže: Vladies







2 Komentáre

  1. Nádherný článok, veľmi sa mi páči tvoj nápad spracovania!♥ Inak moje kamarátky nazvali kombináciu červenej a ružovej ako salámu a šunku a že to prosto nejde dokopy, a tak nejako ma to ovplyvnilo, no keď teraz na jar prepukla milovanosť tohto farebného komba, neskutočne sa mi to zapáčilo!

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! Potešila si ma :). Prirovnanie červenej a ružovej k saláme a šunke by ma v živote nenapadlo :D, ale na chvíľu to človeka určite pobaví. Ber to tak! Kašli na to, čo hovoria ľudia a neovplyvňuj ani sa neobmedzuj ich názormi na danú vec. Ak sa ti táto kombinácia páči, tak smelo "do nej". Podľa tvojej fotky súdim, že v nej budeš krásna a dievčatá ti potom budú závidieť. Alebo môžeš skúsiť aj kombináciu ametystovej s oranžovočervenou alebo ktorúkoľvek inú ;) ❤.

      Odstrániť