Biela X Čierna


Dve jednoduché farby, ktoré sú sami o sebe dosť výrazné. Biela predstavuje čistotu, radosť, šťastie a čierna presný opak, vyjadruje eleganciu, smútok, tajomnosť. Napriek tomu spolu vytvárajú dokonalú súhru. V móde je táto kombinácia považovaná za nestarnúcu klasiku. Vždy bola, je a bude trendy. A čo napadne vás, keď si tieto farby spojíte so životom?

Biela a čierna, dobro a zlo, radosť a smútok, nevinnosť a tajomnosť... Presne to ma napadne, ak si poviem tieto dve slová, vlastne farby. Život sa skladá z dobra, ale aj zla, máme dobré, ale aj zlé dni, sú dobrí, ale aj zlí ľudia, no aj napriek tomu sa vždy vytvára akási harmónia. Ako sa vraví "Po búrke vždy vyjde slnko" alebo "Raz si hore a raz si dole", a veru je to tak. Či už s následkami alebo bez, vždy sa všetko dá do poriadku a aspoň na malú chvíľu búrka utíchne. Len niekedy, respektíve čoraz častejšie mám pocit, že zlo víťazí nad dobrom. Vždy sa sama seba pýtam, prečo vlastne existuje zlo, prečo sú ľudia k sebe stále zlí?! Neponaučili sme sa dostatočne z histórie? Veď už bolo dosť utrpenia, krvi prelievania a ubližovania. Ale asi to takto má fungovať... Zoberte si, že aj v prírode má každý svojho predátora, aby sa stále zachovala harmónia. My ľudia nemáme žiadneho predátora, my sami nimi sme! Preto to zlo. Predstavte si, keby existovali len dobrí ľudia a celkovo by na svete existovalo len dobro. Poviete si možno, že to by bolo super alebo žeby to bola nuda, ale faktom je, že musí existovať zlo, aby nás nebolo priveľa. Len si predstavte koľko by nás tu bolo. Veľa, veľmi veľa. Preto všetky tie utrpenia, ale to samozrejme netreba brať ako samozrejmosť, mávnuť nad problémom rukou, neriešiť a nesnažiť sa byť najlepším človekom, akým vieme byť! Takýmto spôsobom by sa zlo len rozšírilo a to nechceme. Zlo (zrejme) musí existovať, ale nie v takom enormnom množstve. Toľko mojich slov k vnímaniu bielej a čiernej v spojitosti so životom. 

Nechcela som priveľmi skĺznuť do  zla, ale skĺzla som a rozpísala som vám trochu môjho pohľadu na svet. Možno to je aj tým, že momentálne prežívam to "čierne obdobie", v ktorom sa cítim veľmi slabá, unavená, vyčerpaná a vidím čiernu aj tam, kde nie je. Viem (dúfam), že príde obdobie "bielej", obdobie šťastia, ale až v deň, kedy sa zbavím veľkého bremena. Zatiaľ musím vydržať, neostáva mi nič iné. To je tiež dôvodom môjho slabšieho prispievania článkov na blog. Neskôr si oddýchnem a neberiem novú, pozitívnu energiu. Samozrejme, vedela by som vám tu vypísať veľa iných vecí, ktoré si spájam so životom a bielou a čiernou, ale bol by to veľmi dlhý článok. Viete, problém je v tom, že keď začnem rozprávať o jednej veci, zahrniem do toho ďalších 30 - sať, takže radšej ukončujem túto tému, ale teším sa na vaše vyjadrenia, vaše vnímanie tejto situácie. 

***

Pozeráte sa na fotky a možno si vravíte: "Nemá prefarbené vlasy?". A veru, že nemám. Fotografka sa na chvíľu pohrala a pridala trochu "temna" aj do mojich vlasov (žartujem :D). Čo myslíte, pristala by mi takáto farba? Kedysi som mala takéto vlasy, aj keď o čosi tmavšie, až neskôr som si vlasy zosvetlila na svetlo - hnedé. Popravde, vždy ma láka nejaká zmena s vlasmi, ale na druhej strane som spokojná s momentálnou farbou, ktorú mám. Na svojom instagrame som dávnejšie riešila svoju dĺžku vlasov, ale rozmyslela som si to (zatiaľ). Aj tak mám "zakázané" sa strihať, priateľ chce, aby som mala dlhé vlasy. Ale niekedy mám skutočne chuť vziať do ruky nožnice a ostrihať sa, tiež to poznáte?







#OOTD: Blejzer: New Yorker / Top: SheIn / Culottes: New Yorker / Lodičky: Topankovo / Náušnice: Jej / Kabelka: F&F / Okuliare: Wayfarer.sk 








2 Komentáre

  1. Wau toto je také mačičkovské :) Sekne ti to a inak s tými vlasmi to poznám, tiež už len čakám kedy ma prejde trpezlivosť a pôjdu dolu :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ❤ ❤ ❤ a teraz v lete to bude s vlasmi ešte horšie :D.

      Odstrániť