Leto na balkóne


Letné dni zaliate slnkom trávime väčšinou vonku v prírode alebo doma na záhrade. Bohužiaľ, nie každý býva v dome alebo nie každému dovoľuje čas chodievať do prírody, či na výlety. Práve preto som pre vás v spolupráci s Favi.sk pripravila zopár inšpirácií, ako vyťažiť zo svojho bytového balkóna maximum.

Balkón je miesto stvorené na relax a oddych. Raňajky na balkóne? Tie chutia predsa najlepšie, tak ako aj mini grilovačka so svojimi priateľmi má svoje čaro alebo posedenie pri dobrom vínku. Stačí uveriť len tomu, že tú malú nevýraznú plochu môžete premeniť na niečo zaujímavé, útulné a príjemné. Samozrejme, inšpirovať sa môžu aj tí, čo bývajú v dome. Tiež si môžete spraviť mini párty na balkóne alebo si ho zútulniť. Pripravila som pre vás zopár základných tipov, ktorými balkón premeníte na dokonalé oddychové miesto. Pre ešte lepšiu predstavivosť a inšpráciu vám prikladám fotky z Pinterestu. Stačí si už len vybrať svoj vlastný štýl a pustiť sa do premeny balkóna. Všetky "balkónové ingredience", ktoré vidíte na prvom a druhom obrázku dostanete kúpiť na Favi.sk alebo ak ste z Čiech, tak na Favi.cz.




Vzhľadom na to, že bytové balkóny sú menšie, dbajte na výber skladacieho nábytku, kde môžete uskladniť mnoho vecí, napríklad skvelo poslúži lavica s úložným priestorom alebo skladacie stoličky, ktoré ak nebudete potrebovať jednoducho zložíte a nebudú vám zaberať miesto. Pri výbere nábytku je tiež dôležité myslieť na jeho odolnosť voči poveternostným vplyvom. Ak chcete opticky zväčšiť priestor, tak pri výbere dbajte na svetlý nábytok a naopak, ak chcete, aby váš balkón pôsobil útulne, vyberajte tmavší nábytok, tak ako vidíte na úvodnom obrázku. Nezabúdajte na hravé farby, kvetinové doplnky, koberce určené do exteriéru a zeleň a kvety, keďže balkón je skvelým miestom na pestovanie byliniek, či nebodaj zeleniny, a práve vďaka nej sa budete cítiť ako v prírode. Vyberajte podlahu z tropických drevín (bangkirai, akácia, meranti), ktorá odoláva vlhkosti, vode, vlahe a slnku. Večer vám spríjemní aj svetelná reťaz, ktorú ja osobne milujem. Vďaka nej sa budete cítiť ako na dovolenke (aspoň na mňa tieto svetielka takto pôsobia). Už  len chutné dobroty na stôl, vínko, skvelí ľudia a o príjemný večer je postarané. Prajem vám pekné chvíle strávené na vašom novom balkóne!


Zaostrené na detaily: 
  • závesné poličky na kvetiny
  • svietníky
  • lampáše
  • sviečky
  • hravé vankúše a deky
  • zeleň (kvety bylinky)
  • dekorácie (vázy, misy, cedule)
  • závesné dekorácie  
  • koberce určené do exteriéru
Photo by Vladies & Pinterest

2 Komentáre

  1. Moc děkuji za tento příspěvek, protože si chci právě zařizovat nějaké takové místečko pro odpočinek ve svém novém bytě. Některé fotky jsou velmi pěkné a myslím že se z nich trochu inspiruji. :D Mě osobně se velmi líbí tmavší odstíny doplněné světlejšími detaily. Takový menší kontrast mezi některými věcmi. Jako chytré řešení mi přijde taky to si pověsit kytky do květináčků z pet lahví na paletu. Jedna šikovné řešení místa a také člověk využije i pet láhve, které by normálně vyhodil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že som ťa týmto článkom inšpirovala :).

      Tiež mám rada ten kontrast medzi tmavým a svetlým + doplnené ešte o jednú farbu. Podľa mňa je najlepšie si vybrať 3 farby a tie pokombinovať alebo ostať pri ich podobnom odtieni :).

      Je mnoho vecí, ktoré sa dajú krásne zúžitkovať alebo zaujímavo prerobiť. Ja osobne sa veľmi teším na to, keď budem mať vlastný byt/dom, pretože si mnoho vecí a doplnkov chcem vyrobiť sama :D.

      Veľa šťastia prajem, nech sa dobre zariaďuje, aby výsledkom bolo krásne a príjemné miesto v byte :).

      Odstrániť