Skúsenosti (korenie života)


Najzložitejšou vecou v živote je podľa mňa prísť na to, KAM CHCE vlastne ČLOVEK PATRIŤ, čo ho skutočne baví a napĺňa, vedieť s kým chce tento život prežiť a zároveň s ním zdieľať všetku radosť aj starosti. Ale aby na to všetko človek prišiel alebo našiel potrebuje skúsenosti. Potrebuje veľa skúšať, aby sa niekam dopracoval a zistil, čo vlastne chce a čo mu vyhovuje. Alebo to je inak? 

Je to individuálne. Niekomu stačí vyskúšať jedno zamestnanie a hneď pochopí, že sedenie za počítačom v kancelárii nie je nič pre neho. Iný zase musí vyskúšať rôzne pracovné ponuky či pozície, aby prišiel na to, čo ho skutočne baví. 

Ďalej napríklad v láske... Niekto vie nájsť pravú lásku v skutočne mladom veku (napr. 16 rokov) a dovedú to úspešne až k oltáru. Iný zase musí (použijem nie veľmi atraktívne slovo) vystriedať niekoľkých partnerov, aby našiel skutočnú lásku a prišiel na to, čo mu vyhovuje, čo očakáva a čo potrebuje (môj prípad).










Pamätám sa na to, keď som sa rozčuľovala nad tým, akú strednú alebo vysokú školu si mám vlastne vybrať. Veď, ako to má človek vedieť? Najmä v takom mladom veku (9. ročník na ZŠ), keď človek ešte sníva. Sníva, že bude spevák, herec, podnikateľ, lekár, požiarnik, modelka, právnik... Má v tom zmätok, pretože robil by aj to, aj to a aj tamto. Postupne, keď rastie a dospieva, prichádza na to, že nechce byť lekárom, ani hercom a ani požiarnikom. Zrazu nevie čo chce vlastne robiť.

Vysoká škola je už o inom, tam by už človek mohol vedieť, čo chce v reálnom živote robiť a čím sa chce živiť. Dokonca nemusí na výšku nastúpiť hneď, ale môže si dať pauzu a pracovať, a skúšať. No, ja som neprišla na to ani počas štúdia na VŠ. Dokonca dodnes ľutujem, že som študovala to, čo som študovala a stratila som tým 5 rokov. Škola mi dala minimum a vzala mi veľa energie... Ale čo už, nemá zmysel plakať nad rozliatym mliekom. Verím, že pre niečo to malo zmysel a budem to neskôr vedieť zúžitkovať vo svojom živote.








Čo z toho všetkého vyplýva?
Je to normálny priebeh. V ŽIVOTE MUSÍME VEĽA SKÚŠAŤ. Niekto viac a iný zase menej. Kto nič neskúša, nič nezíska a nikam sa neposunie. A vy viete, že každá skúsenosť je dobrá. Je pravda, že na určité rozhodnutia potrebujeme odvahu a odhodlanie. Nie každý má na TO. Ale treba skúsiť. Ja tiež musím skúšať a ešte veľa je predo mnou. No hlavne musím nájsť v sebe odvahu a spraviť prvý vážny krok - vyjsť zo svojej komfortnej zóny, zo svojej ulity. Áno, bojím sa a zároveň teším na to, čo príde a čo ma čaká. Zvedavosť a pekná predstava ma poháňa vpred, už len spraviť ten krok... Možno aj preto vám píšem tento článok, aby som sa utvrdila, že naozaj to tak je, naozaj to tak funguje a aby sme sa navzájom podporili <3.

...skúsenosti robia človeka majstrom...










#OUTFIT: Košeľa SecondhandOpasok TakkoŠľapky TopankovoTop SecondhandPrívesok Bižutéria LillyKulotky Secondhand






2 Komentáre

  1. Môžem sa opýtať čo si študovala? :) A krásny článok!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Študovala som cestovný ruch na Prešovskej univerzite, konkrétne na Fakulte manažmentu. Tento odbor bol viac zameraný na klasický manažment než na cest.ruch, z čoho som bola dosť sklamaná. Ešte na Bc. sme ako-tak mali zopár predmetov z CR, ale na Mgr.už nie, len samí manažment 😐.
      .
      A ďakujem krásne, som rada, že sa páči ❤.

      Odstrániť