#DIY: Gingham top s čiernymi saténovými mašľami



Opäť som kúzlila s pánskou košeľou a popravde ma udivuje na koľko spôsobov sa ju dá nosiť a celkovo prerábať. Začínam byť od toho celkom závislá. Niektoré "prerábky" ste mohli vidieť v minuloročnom článku TU, kde som pre vás pripravila #3 DIY projekty, respektíve prerábky z pánskej košele na dámske topy. Tento sa mi páči zo všetkých najviac, pretože sa dá krásne nosiť z prednej, ale aj zo zadnej strany. Je len na mne, či budem chcieť ukázať časť svojho dekoltu (svoje pomaranče :)) alebo chrbát. Dá sa skvele kombinovať k džínsom, nohaviciam, šortkam, kulotkám, či sukniam. Obyčajne neobyčajný top som oživila čiernymi saténovými stužkami. Samozrejme, ak chcete, mašličky si môžete spraviť aj zo zvyškov košeli, ktoré sa vám zvýšia pri strihaní. Možno ste už prerolovali celý článok a vravíte si, prečo len jedna fotka hotového topu? Pretože podrobnejšie fotky vám ukážem neskôr v outfitovom poste. Dúfam, že sa vám tento top páči a že sa smelo pustíte do jeho výroby. Stačí vám navštíviť ocov, bratov, či priateľov šatník a pohľadať si peknú košeľu alebo ak tam nič nenájdete porozhliadajte sa po sekáčoch, tak ako som to urobila aj ja. 




Potrebujete: 

* pánsku košeľu
* šijací stroj a niť
* čiernu saténovú stužku
* nožnice
* krajčírsku kriedu 
* špendlíky
* páradlo
* zápalky



Postup: 


Krok 1: Pomocou páradla odstráňte z košele gombíky a predné vrecko, ak sa na košeli nachádza.
Krok 2: Odstrihnite golier aspoň 1 cm od okraja.
Krok 3: Odstrihnite obe strany na zapínanie.
Krok 4: Ďalej odstrihnite rukávy a spodok košele v požadovanej dĺžke. Nezabudnite nechať aspoň 3-4 cm navyše (na lemovanie látky). Rukávy môžete podohnúť a následne aj obšiť na stroji. (Zvyšky látky si nechajte v prípade, ak namiesto pásikov zo stužky chcete mať pásiky v tom istom vzore/farbe).
Krok 5: Odstrihnite zadný "dekolt", aby sa rovnal prednému.
Krok 6: Priekrčník (náš dekolt) podohnite a prišpendlite.
Krok 7: Prešite priekrčník na stroji a potom zažehlite stehy.
Krok 8: Teraz podohnite obe časti, ktoré slúžili na zapínanie, prešite ich a zažehlite. To isté zopakujte na spodnej časti topu.


Krok 9: Nastrihajte si 6 pásikov z čiernej saténovej stužky v dĺžke aspoň 25 cm.
Krok 10: Po koncoch stužky, respektíve v ich tesnej blízkosti prejdite zápalkou, aby sa vám okraje nestrapkali.
Krok 11: Pásiky prišpendlite v rovnakej vzdialenosti z vnútornej strany takmer hotového topu a následne prešite na stroji. Spravte mašličky a hotovo!



Photo by Kriss Torjai & Vladies

3 Komentáre

  1. Super. Ešte by sa na to hodila pekná a štýlová kabelka. Dokázala by som si predstaviť niečo v krémovej farbe, aby to vyniklo, ale zároveň nezatienilo tie výrazné kocky na košeli. :) Osobne rada ladím veci, ktoré k sebe na prvý pohľad nepasujú, ale pri troche snahy nájdete nejakú spoločnú notu a dáte ich k sebe dokopy. :) Za mňa skvelý výber. :)

    OdpovedaťOdstrániť