Je online Vladies rovnaká aj v reálnom živote?




Nuž, ťažko povedať kde je pravda. Dnes je možné skutočne všetko a nikdy neviete komu máte veriť, lepšie povedané čomu máte veriť. Nečudujem sa, že si ľudia a možno aj vy kladiete tieto otázky. Prečo? Hneď vysvetlím.

Veľa krát som sa ocitla napríklad pri rozhovoroch typu: "Videla si ho/ju ako bol/a oblečený/á? Vyzeral/a úplne inak, než na instagrame, tam vyzerá fakt super a teraz? Bol/a to vôbec on/a? Možno nemal/a svoj deň, aj to sa stáva a my sme mali to "šťastie" vidieť ho/ju, nazvime to v nedokonalom svetle (zväčša moja odpoveď). Netreba hneď súdiť, no keď vidíte tu osobu druhý aj tretíkrát v tom nedokonalom svetle a stále máte pocit, že je to iná osoba, než na instagrame, tak asi na tom bude niečo divné. Raz mi jeden fotograf povedal, že sa mu dosť často stáva, že sa blogerky na fotenie outfitov pekne oblečú a po fotení aj hneď prezlečú do obyčajných riflí, bundy a tenisiek. Celé zle... O čom to potom vlastne je? Veď blogerka by mala prezentovať samú seba tak, aká je aj v skutočnosti a najmä by mala byť sama sebou a robiť svoju prácu tak, ako to cíti. Potom ju uvidíte niekde v meste oblečenú v tom "obyčajnom" outfite a ostanete sklamané. Poviete si ok, však možno nešťastný deň, no v ten istý deň ste si na niektorej z jej soc. sieti všimli fotku s fakt vydareným outfitom a pod ňou komentár "dnes sme fotili"... Hm... Nevravím, môže sa stať, že dotyčná sa bola doma prezliecť, pretože sa chystá niekde, kde daná udalosť potrebuje "špeci" outfit, ale v klasickom outfite?



A prečo som vlastne začala túto tému? Pretože vám týmto článkom chcem povedať, že presne toto skutočne nemám rada na ľuďoch, a tým pádom to ani ja sama nerobím. Nikdy som nepochopila, prečo to vlastne robia?! Veď ľudia nemajú radi klamstvo a faloš. Aj tak vás prekuknú skôr, či neskôr. Nikdy neviete, kto vás videl a práve preto by sme sa nemali hrať na niekoho, kým v skutočnosti nie sme, aby potom osoba, ktorá nás stretne nebola sklamaná. Mali by sme byť predovšetkým sami sebou, pretože to si ľudia na nás vážia najviac, teda ja určite! Preto robím svoju prácu úprimne, tvorím od srdca, obliekam sa tak, ako to cítim a na blog prispievam outfitmi, ktoré nosím aj v reálnom živote. Som v skutočnosti presne tá Vladies, aká sa vám javím aj tu v online svete. Moje príspevky a slová sú pravdivé a snažím (v podstate nesnažím) sa ich pripraviť tak, aby ste v prípade, ak ma raz stretnete neboli sklamaní. Áno, môžem o sebe povedať, že som sama sebou a na nič sa nehrám. Tak, ako sa prezentujem na blogu, instagrame, či facebooku, taká aj v skutočnosti som!

Moja dobrá rada na záver, buďte sami sebou a nesnažte sa meniť len kvôli tomu lebo je to, či hento práve in! Konajte tak, ako to cítite a na nič sa nehrajte! Čo je tiež dôležité, nezabudnite sa takto  prejavovať aj online!




Teraz otázka na vás, aký je váš názor na túto problematiku? Máte tiež pocit alebo ste sa už stretli s tým, že dotyčná osoba bola, vyzerala a správala sa inak, než sa javí na sociálnych sieťach? Zažili ste už podobné sklamanie alebo zatiaľ nie?




Photos by Vladimír Toth


#OOTD: sweater, shirt - NYjeans - Housebag - Vintageboots - Alterobracelet (do what you ♥) - Ručičkovowatch - Legend 

10 Komentáre

  1. Krásné fotky i článek! Já ani nevím, jestli jsem někdy takovou osobu potkala, ale co si tak uvědomuji, tak mi přijde, že jsem se právě setkala s lidmi, kteří mě pozitivně překvapili a to jsem je nejdříve znala přes sociální sítě, takže asi hodně záleží. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No musím povedať, najprv sa mi ani veľmi nechcelo čítať nakoľko sa mi zdalo viac textu, ale keďže outfit sa mi páči ŽE BRUTÁLNE a aj nadpis vyzeral celkom zvedavo tak som do toho išla :D A neľutujem :D :) Som rada, že si úprimná aj takto v článkoch na blogu a nebojíš sa veci povedať ,,po lopate" tak ako sú, to veľa ľudí nedokáže ... A máš pravdu s tými blogerkami, že by mali chodiť aj v real živote tak oblečené ako na fotkách, priznám sa ja sama to občas robím a mala by som asi na tom popracovať :( Ešte sa musím vyjadriť aj k outfitu - nato, že máš vlastne len sveter a rifle si to poriadne dobre vyšperkovala tou prúžkovanou košeľou, červené topánky, tigrovaná kabelka.. to všetko zaujímavá kombinácia, ktorá by ma možno ani nenapadla, no spolu to vyzerá dosť nápadito a zaujímavo, žeby som sa za tých určite na ulici otočilo, príde mi to také sofistikované. Nechcem už prehnane chváliť, ale aj vlasy sa mi páčia takto ako ich máš :) Držím palčeky aj naďalej v tom, čo robíš - tento príspevok ti celý fakt vyšiel :)

    DEZIRÉ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že píšem dosť rozsiahle články a niekedy to môže čitateľa odradiť, ale zase nechcem, aby to bolo len o fotkách :). Na druhej strane som dosť ukecaná osôbka, čiže stále mám čo povedať, v tomto prípade napísať :D. Niekedy sa musím stopnúť, pretože by z toho boli fakt dlhé články :D.

      Čo sa outfitu týka, tak som veľmi rada, že sa ti páči, pretože ako píšeš, ide o taký ten klasický outfit. Tentokrát som sa nevyhrala s vrstvením, ale stavila som na jednoduchosť :). Ďakujem veľmi pekne Dominika, cením si tvoj názor a veľmi si ma nim potešila, až ma zahrialo pri ♥ :). Aj ja tebe držím prsty v blogovaní ;).

      Odstrániť
  3. Krásne fotky aj outfit :) Čo sa týka témy článku, tak priznám sa, že ja tiež vždy nechodím dokonale nastylovaná. Trebárs keď idem so psom von, alebo kúpiť rožky, či na poštu pre balíčky čo mám 5 minút od domu vystačím si s teplákami :) Myslím si, že je veľmi ťažké byť stále chic aj keď si blogerka a svojim spôsobom udávaš trendy. Obdivujem ženy, ktoré sú vždy dokonalé, musí to stať veľa energie a úsilia a ja trebárs rada ukážem ľuďom že aj napriek blogu a pekným fotkám, som obyčajná baba čo nosí vlasy v cope, tepláky a nie vždy ma make-up (lebo ma to proste nebaví stále) :) Teda neviem či ma chápeš ale snáď hej :) A ešte myslím si, že fotky na instagrame slúžia ako nejaká prezentácia tvorby a toho čo robíš a každý to chce predať a podať čo najlepšie, takže aj ja vyberám vždy len pekné fotky. Zasa na druhej strane také stories sú už úplne o niečom inom a tam sa tou estetickou stránkou vôbec nezaoberám a je to fakt také "surové" :) Takže keď ma niekedy stretneš len tak v meste, možno budeš sklamaná :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, ja tiež nechodím všade dokonale nastylovaná, respektíve len v prípadoch, ktoré spomínaš ty :D. Inak sa musím priznať, že ak sa niekde chystám, tak dosť špekulujem nad svojimi outfitmi :D. Presne ako píšeš, byť "dokonalá" stojí veľmi veľa energie a niekedy to býva podľa mňa až deprimujúce, pretože človek je potom pod veľkým tlakom... čo je niekedy aj môj problém :/. Samozrejme, každý chce "predať" seba alebo to čo robí v tom najlepšom svetle. Mala som na mysli skôr to, ak tie profily sú umelé v zmysle, že osoba nie je sama sebou a prezentuje taký život, ktorý je v skutočnosti úplne iný, ktorý vlastne ani nežije. Alebo ak človek robí zo seba niekoho, kým vlastne nie je a potom v skutočnosti je to úplne iná osobnosť. Ale zase na druhej strane som sa teraz zamyslela a niekto si tak v podstate môže žiť dva svety :).

      Práve to sa mi páči na #instastories, že je to také "surové" :D, prirodzené, pretože na fotkách si predsa len dáme záležať, lebo tie do 24 hodín nezmiznú, jedine, ak by sme ich vymazali. Práve vďaka ním má človek možnosť vidieť človeka v podstate "prirodzeného" alebo aspoň nadobúda ten pocit, a určite by som sa ťa nezľakla, mne sa páčia tvoje stories a rada si ich pozriem ;).

      Ďakujem/e veľmi pekne Viki! ♥ ♥ ♥

      Odstrániť
  4. Pěkně napsaný článek! Outfit je pěkný a je vidět, že ho nosíte i v "reálném životě".

    OdpovedaťOdstrániť