Cesta je dôležitejšia než cieľ



Každý z nás má nejaký/é sen či sny, skratka niečo, čo chce v živote dokázať a byť v tom úspešný. O úspechu ste si mohli prečítať v tomto článku TU, a dnešný článok bude na neho nadväzovať. Spomínala som vám v ňom to, že k úspechu vedie niekoľko ciest, ktoré sú často dôležitejšie než samotný cieľ. Prečo? Hneď vám odpoviem.












Máte nejaký sen a je úplne jedno aký to je. Viete len jedno, chcete, aby sa ten sen stal skutočnosťou. Začnete rozmýšľať... Dobre si premyslite, čo musíte pre to urobiť, aby ste sa k nemu dopracovali. Začnete hľadať možnosti na jeho realizáciu (naplnenie), vyberiete si stratégiu, zvolíte plán a rôzne postupy. Toto je štandartný postup, ako začať. Viete približne, čo chcete a ako to budete robiť. Ste na svojej ceste a začali ste... Idete krok po kroku a teraz prichádza jedná prekážka, a tak druhá, tretia, štvrtá... Je to úplne normálne. Taký je život. Nie je jednoduchý a občas nám hádže pod nohy polená, ktoré musíme preskočiť, aby sme mohli ísť ďalej, ale už o niečo silnejší. Niekto sa s prekážkami stretne menej a iný má zase celú cestu tŕnistú. Zapamätajte si však jedno, že rovná cesta k cieľu neexistuje. A ak áno, tak podľa mňa po dosiahnutí cieľa nastane rýchly pád, pretože základ je príliš slabý na to, aby udržal "vrch". Môžem to prirovnať k domu. Ak ho začínate stavať, musíte začať pomaly a postupne od základov, čiže od prízemia postupne cez poschodia až po strechu (vrchol/cieľ). Kým vybudujete dom, počas stavby nastane veľa komplikácií, ktoré budete musieť vyriešiť, presne ako na našej ceste za snom.


...život nám hádže len také polená pod nohy, ktoré sme schopný preskočiť...










A teraz vám dám odpoveď...
Pri prekážkach sa vám veľakrát stane, že sa sklamete, možno zapochybujete a budete sa pýtať sami seba, či to má zmysel, či v tom máte pokračovať alebo to radšej vzdať, či ste dostatočne dobrý... Verte, že tie myšlienky prídu. Opäť je to normálne, pretože pomedzi to môžete prísť na niečo nové a ešte lepšie. Môžete buď ostať na mieste alebo sa posunúť o krok vpred, nie je sa čoho báť. Celou cestou rastiete, posúvate sa vpred a silniete. Môže sa stať, že sa od pôvodného cieľa odkloníte a prídete na to, že vás to nebaví a skúsite niečo iné. Alebo sa odkloníte len čiastočne, ostanete pri tom istom, ale vyberiete si inú metódu alebo na to pôjdete iným smerom. Presne preto je CESTA dôležitejšia než samotný cieľ. Tí, ktorí už niečo v živote dosiahli by mi možno dali za pravdu. 

"Túžba po niečom bude vždy mocnejšia než spokojnosť z jej dosiahnutia." - GAIL GODWIN -













Prajem vám veľa úspechov vo vašom živote. Nech sú z vás silné osobnosti s veľkým príbehom. A hlavne nech vás to, čo robíte baví a napĺňa. Len tak budete šťastným a spokojným človekom :). 

"Neexistuje dôvod, pre ktorý by sme sa nemohli zlepšovať a meniť každý deň v živote."- KAREN HORNEY -

Ak sa chce niekto poradiť, či vyrozprávať, kľudne sa vyjadríte tu do komentára alebo mi napíšte správu na mail. Nie som psychológ, ale s podporou ide všetko jednoduchšie, a vieme, že podporovať sa treba, pretože je jedným z kľúčov k úspechu :).






#OUTFIT: Sukňa ReservedTop SecondhandKabelka New YorkerŠiltovka RomweTenisky H&M








2 Komentáre