Pauza, na čo je dobrá a kedy si ju dopriať



Blogujem už viac ako päť rokov a musím povedať, že doteraz pre mňa pauza bola len obyčajné slovo. Nemala som nutkanie sa na chvíľu zastaviť, vydýchnuť si alebo popremýšľať nad tým, čo a ako ďalej. Neustále som išla na plný plyn. Aj napriek tomu, že ma to bavilo a stále baví, bolo to vyčerpávajúce. Blogovanie je podľa mňa istým spôsobom drina. Samozrejme, my nezachraňujeme ľudské životy ani nič podobné, ale inšpirujeme, dávame článkom istú hodnotu, a byť neustále kreatívny, originálny a vedieť si udržať sledovanosť, tiež nie je jednoduché.






Takto začalo moje kritické obdobie...
Vraví sa, že človek by mal robiť len to, čo ho baví a napĺňa, aby bol šťastným a spokojným človekom, s čím samozrejme súhlasím. Ale, občas si človek musí dať vedieť pauzu aj v tom, čo robí rád. Inak sa môže stať, že vyhorí, stratí inšpiráciu, motiváciu, elán a prestane tak napredovať.

Smútok, hnev, pocit zlyhania, sklamanie, strata motivácie, jednoducho všetko negatívne sa u mňa dostavilo asi pred rokom, a pretrvávalo to až doteraz. Premýšľala som nad tým, či má ešte zmysel pokračovať v blogovaní, strácať čas nad písaním článkov, editovaním fotiek, samotným fotením s Kriss atď. Baví ma to, ale to mi popravde nestačí. Chcem viac! Tiež chcem, ako mnohé iné blogerky 10-tisíc sledovateľov alebo aspoň 6-7-tisíc. Nehanbím sa to priznať! Úspech nepríde len tak, uvedomujem si to, ale snažím sa, makám, a keď človek stojí na mieste, tak je jasné, že bude negatívny a deprimovaný. 






Pauza je vynikajúca, najmä ta pravidelná...
Povedala som si, že to takto ďalej nejde, musím si dať pauzu a uvidíme, čo bude ďalej. Buď mi to bude chýbať alebo nie a prestanem pokračovať v blogovaní. Pauza trvala od decembra minulého roka až do konca marca. V podstate krátky čas. Ale to nie je dôležité. Každý by si mal dopriať toľko času, koľko potrebuje, pretože u každého je to individuálne. Musím však povedať, že ma to trochu nakoplo. Na chvíľu som sa ukľudnila, začala som myslieť viac pozitívne, prijala som isté skutočnosti, mám nové nápady a dostavila sa chuť tvoriť






Prestala som tlačiť na pílu! 
Ak to nejde, tak nerobím radšej nič, nesnažím sa silou mocou niečo vymyslieť, pretože už by bolo dobré niečo hodiť na instagram či blog. Nemá význam tu hádzať bezduché somariny. Nebaví to vás a ani mňa. Ak to nejde, tak robím niečo iné, napríklad idem niekde do prírody, zabehám si, začnem čítať knihu, idem na dlhú prechádzku so psom a pod. Tiež som prišla na to, že robiť pravidelne krátke pauzy sa skutočne oplatí! Preto som sa rozhodla, že si budem dávať voľné víkendy a dám si tak pauzu od sociálnych sietí a blogu (dnes to neplatí, haha). 





Nebojte sa dopriať si pauzu...
Nejdem písať, ako často alebo ako dlho by mala trvať pauza. Ako som už spomínala, je to u každého individuálne, keďže každý potrebuje iný čas na to, aby sa opäť dal dokopy. Ja netvrdím, že toto bola moja posledná pauza a tiež je dosť možné, že s tým nakoniec aj tak seknem. Uvidíme. Vo všeobecnosti môžem povedať, že sa pauzy nebojte. Nebojte sa, že niečo stratíte, teda možno, ale na druhej strane veľa získate a znovu vás to naštartuje. Možno dokonca prídete na niečo oveľa lepšie, čo vás posunie ďalej. Jednoducho, ak to cítite, že si chcete od danej veci oddýchnuť, strácate inšpiráciu či motiváciu, tak si tú pauzu doprajte. A nezabudnite si dávať menšie pauzy pravidelne, pretože na plný plyn nedokáže ísť dlhodobo nikto :). 





Perlička na záver...
Ak sa dobre pozeráte na fotky iste ste zaregistrovali, že mám na sebe dva jarné kabáty. Tento žltý ste mohli vidieť v tomto outfite TU, ale ten sivý ste tuším ešte nevideli. Nie sú rovnaké, aj keď sa to teraz zdá. Musím povedať, že toto je podľa mňa super spôsob, akým sa dá oživiť celý outfit v čiernej farbe. Potom postačí už len zopár efektných doplnkov a je to, čo poviete? 





#Outfit:  kabáty EFEKT MODA  /  rolák CAMAIEU  /  kulotky SECONDHAND  /  opasok F&F  /  tenisky GLASH  /  šatka VINTAGE 

6 Komentáre

  1. Veľmi krásny príspevok Tiež som si zvykla dať niekedy pauzu a vtedy som aj zistila, že blogovanie by mi naozaj chýbalo. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog:https://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi sa mi páči aká si úprimná. A teda podľa mňa si zaslúžiš aj viac ako 10k followers, pretože tvoj obsah je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja Anit, spravila si mi deň, ďakujem veľmi pekne! :) To isté platí pre teba, bavíš ma čím ďalej tým viac <3 <3 <3.

      Odstrániť
  3. Krása!
    Přála bych ti nárůst sledovatel, protože tvoje články jsou opravdu očividně propracované :) jde vidět, že nad nimi strávíš kupu času :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sú krásne slová, ktoré si veľmi vážim! :) Som rada, že to niekto vidí a vie to oceniť. Spravila si mi radosť, ĎAKUJEM! <3

      Odstrániť