Čosi o situačnom humore


Dlho som premýšľala, čo vám vlastne k týmto fotkám napíšem. Tí, čo ma sledujete dlhšie, viete, že rada rozoberám život a aj všetko, čo s nim súvisí, či už je to dobré alebo zlé. Lenže teraz nastala taká situácia, že neviem, čo presne by som chcela s vami rozoberať. Dokonca som vás poprosila o menšiu pomoc cez #instastories, aby ste mi napísali nejaké vaše tipy (inak v tomto slove som spravila gramatickú chybu, ale všimla som si to neskôr, tak sa ospravedlňujem). Ak by vás ešte niečo napadlo, tak mi neváhajte napísať správu. Veľmi ma tým potešíte a možno mi aj uľahčíte nekonečné premýšľanie nad témami k daným článkom.

No predsa som len niečo pre vás vymyslela. Predvčerom sme boli povzbudiť našich prešovských hokejistov a tiež môjho potenciálneho švagra (čo viete na základe instastories), a keď sme odchádzali po zápase domov, stala sa nám taká vtipná situácia, ktorú si radšej nechám pre seba. Tejto a podobným iným takýmto situáciám zvykneme hovoriť - situačný humor, ktorý mám na živote najradšej, preto som sa rozhodla vám niečo o ňom napísať. Situačný humor je neplánovaný a vznikne ako inak na základe nejakej vtipnej situácie alebo reakcie. Koľkokrát sme vyslovili niečo, čomu sme ani my sami nerozumeli alebo nám nejaké slovo len tak vykĺzlo z úst, na ktorom sme sa neskôr všetci smiali. Práve tieto situácie na živote milujem, pretože sú úprimné, prirodzené a navyše, ak si na ne  po určitom čase spomeniete, väčšinou sa aj opäť z chuti zasmejete. Mám rada, ak sa ľudia nesnažia byť vždy a všade a za každých okolností "dokonalý", pretože potom, ak by si každý dával na všetko, čo povie a spraví pozor, tak by nemohol vzniknúť situačný humor, čo by bola škoda. Napríklad ja som perfektný adept na takýto humor. Vždy sa mi niečo "trápne" alebo smiešne prihodí. Tak napríklad jednú moju vtipnú historku zo života ste si už mohli prečítať v článku TU, kde som rozprávala s Rakúšanom po nemecky a anglicky zároveň, no presne opačne, než sa ma on daným jazykom opýtal.

Ďalšie vtipné príhody... 
Keď som bola malá a cestovali sme niekde autom, stalo sa mi, že som namiesto "aha, karavan na ceste" povedala "aha, kanón na ceste" alebo iná príhoda, kde žiadam oca, aby mi kúpil "fotogenický" fotoaparát (mala som na mysli zrkadlovku). Kedysi som chodila na tenis a počas tréningu sa mi stalo, že som namiesto "môžem dať bekhend (úder v tenise)?" povedala "môžem dať Beckhama?". Mali ste vidieť pohľad môjho trénera... Mojej známej sa tiež stalo, že chcela reklamovať tovar, tak zavolala do predajne Gate so slovami: "Dobrý deň, dovolala som sa správne na predajňu gaťe?" Alebo sa raz v jeden večer cestou v MHD stalo, že jednému chlapcovi pricviklo tašku do dverí. On bol dnu a držal časť tašky, pričom jej väčšia časť trčala z autobusu von. Dodnes si pamätám pohľady ľudí vonku a aj to, že som sa strašne nechcela smiať, aby mu nebolo hlúpo. Snažila som sa myslieť na všetko negatívne len aby som sa nesmiala. Bohužiaľ som sa neudržala, videl, že sa smejem, tak sa začal aj on... Bola to vtedy dosť komická situácia... Ešte že to zobral takto a tiež šťastie, že to bola len taška a nikomu sa nič nestalo, nakoľko je vidieť, že za volantom MHD sú aj nezodpovedný vodiči. 

Samozrejme, treba sa na tom zasmiať, ale zase nie sa z dotyčnej osoby vysmievať a zabávať sa na jej účet. A čo je dôležité, neberte tieto situácie ako nejaký "trapas", pretože tie sú normálnou súčasťou života, ktoré sa stávajú každému z nás. Máte aj vy nejaké vtipné príhody? A celkovo máte radi situačný humor v živote?











#OOTD: dress - Vintage / shirt - Stradivarius / hat - F&F / boots - Deichmann (Ellie Goulding Star Collection) / backpack - H&M / earring - Gift from Mom 





6 Komentáre

  1. Moje potencionální tchýně mi vykládala nedávno příhodu, že když byli na Srí Lance, tak objevili na hotelovém pokoji obrovského pavouka, tak volala na recepci, aby s tím něco udělali a jak byla vyděšená, tak řekla do telefonu, že mají v pokoji Spidermana :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéé, to je super :D. By ma zaujímalo, či ju na recepcii brali vážne alebo si mysleli, že si z nich robí srandu :D.

      Odstrániť
  2. zajímavá kombinace malých černých s bílou košilí, je opravdu šik. :-)

    Bo.Ho green - stín na oči Noisette

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Och tie topánky sú úžasné :)

    OdpovedaťOdstrániť