#testujem produkty: Pleť a zuby I.


Kozmetiku Dulcia používam zo všetkých uvedených prírodných kozmetických značiek na blogu najdlhšie. Niektoré produkty mi vyhovujú viac a niektoré menej. Predstavím vám však tieto tri, na ktoré nedám dopustiť, a ktoré používam pravidelne. Minula som už niekoľko balení, takže to už nie je len o testovaní. 



P L E Ť O V Ý    Č I S T I A C I    G É L 

Ľahký nepeniaci gél s mydlovými orechmi a cukrovou trstinou pleť čistí od nečistôt, make upu a mazu. Pleť po očistení nie je vysušená, ale ostáva jemná, hydratovaná a s príjemným pocitom. Má dezinfekčný a antiseptický účinok, preto je vhodný aj na problematickú pleť, ktorú mám aj ja, a všetky, ktoré máme takúto pleť, dobre vieme, že väčšinou čistiace gély určené na tento typ pleti, pleť vysúšajú. Tento produkt však nie, pretože neobsahuje tenzidy a mydlo, za čo som nesmierne vďačná! Aplikácia je za pomoci pumpičky veľmi jednoduchá a praktická. Gél je hustý a má príjemnú vôňu. Po nanesení na pleť nepení a na vlhkej pokožke sa premení, povedala by som, na mlieko. Používam  ho každý večer po odlíčení. 



H Y D R A T A Č N É    S É R U M

Jemné zloženie, ktoré hydratuje pleť a nezanecháva na nej mastný pocit. Na svojej stránke uvádzajú, že sérum má jemne kvetinovú vôňu, no mne osobne nevonia, respektíve necítim žiadnu kvetinovú vôňu a ani inú vôňu, ktorú by som vedela špecifikovať. Jednoducho mi nevonia, čo však neberiem za zlé. Skúšala som toto sérum používať aj teraz v zime, ale neosvedčil sa mi, mojej pleti nestačí. Avšak, v lete si ho neviem vynachváliť, pretože vie dokonale mojej pleti uhasiť smäd. Používala som ho celé leto, aj počas dovolenky a vôbec som nemala pocit dehydrovanej pleti. Momentálne ho viete dostať už vo väčšom (30 ml) balení, ale na fotke ho môžete vidieť v tom menšom (15 ml). Používam  ho v lete, najmä večer pred spaním. 



O Č N Ý    K R É M    S    K O F E Í N O M

Kávu nepijem, ale zato kávovú vôňu, ktorú má aj tento krém milujem. Má hustú konzistenciu, vďaka ktorej zmierňuje opuch v okolí očí, zlepšuje cirkuláciu krvi a podporuje zosvetlenie kruhov pod očami. Tento krém mi vyhovuje viac, ako ten predtým, o ktorom som vám písala TU. Navyše, najnovšie je obohatený ešte viac o bio zložky - vitamín C, kofeín, dermochlorella. Avšak, treba si uvedomiť, že kruhy samé od seba nezmiznú, pokiaľ nebudete dostatočne spať, piť veľa vody, cvičiť a zdravo sa stravovať. U mňa je momentálny problém spánok, ktorého mám málo. Nikdy predtým som tento problém nemala, ale odkedy chodím dlhodobo neskoro spať, tak problém je na svete. Používam ho každú noc a som s ním zatiaľ spokojná. Ak idem spať v normálnom čase (10:00 - 11:00 h.) a nanesiem si tento krém, tak ráno vstávam s menej výraznými kruhmi pod očami. 



Navia je u mňa pomerne nová kozmetika, s ktorou sa ešte len zoznamujem. Momentálne som si kúpila ďalšie produkty, ktoré zatiaľ testujem, takže neskôr vám dám echo. Mimochodom, musím povedať, že oceňujem balenie produktov (väčšinou tmavé sklo), i keď nie u všetkých.



M E D O V Á    M A S K A
medová maska s kozím mliekom

Upokojujúca pleťová maska od značky Navia zmierňuje začervenanie a svrbenie, eliminuje zápaly, upokojuje, regeneruje, vyživuje a prečisťuje pleť. Obsahuje niekoľko pokladov - marhuľový, jojobový a hroznový olej, kozie mlieko, med, prášok Tulsi - Bazalka posvätná, bambucké maslo, vitamín E a esenciálne oleje (harmanček, levanduľa). Ja som tejto maske prišla na "chuť" až po druhýkrát. Objednala som si ju na odporúčanie mojej sestry, ktorej som sa posťažovala na dehydrovanú pleť. Nebola som z tejto masky ani sklamaná, ale ani nadšená, no predsa len som jej dala druhú šancu, za čo som teraz rada. Aj keď je určená najmä pre suchú a citlivú pleť, pomáha aj tej mojej zmiešanej. Moju pleť pekne hydratuje a upokojuje. 



Predstavujem vám svojich ďalších pomocníkov, ktorí mi pomáhajú s hydratovaním pleti a takisto s mojimi nedokonalosťami, t.j. akné. Ktoré produkty mi vyhovujú viac/menej alebo vôbec, sa dočítate ďalej v článku.



H Y D R A T A Č N Á    M A S K A    +    P E E L I N G
maska a peeling 2v1

Už samotný názov vám našepkáva, že tento produkt od značky Dulcia je možné použiť na dva spôsoby, a to ako hydratačnú masku alebo ako jemný peeling. Nebudem príliš chodiť okolo horúcej kaše a prejdem rovno k veci. Túto masku/peeling som si kúpila pre môj známy problém - dehydrovaná pleť. Musím však povedať, že som z nej veľmi sklamaná, a to po obidvoch stránkach. Čakala som od tohto produktu viac, keďže si predchádzajúce spomínané produkty v tomto článku neviem vynachváliť. Nemám pocit, že mi maska poskytuje dostatočnú hydratáciu a peeling. Tiež mi vadí to, že sa maska kvôli obalu komplikovane vytláča a celkovo to, že celá kozmetika je balená v plastovom obale (uvažujem napísať značke, či by sa dalo nahradiť balenie za viac "eco friendly"). Zatiaľ sa mi najviac osvedčila hydratačná maska Moisture + Aqua Bomb od Garnier, ale z hľadiska balenia pri nej nechcem ostať. 



K A M B R I A N S K Y    M O D R Ý    Í L

Je to vraj najstarší a najvzácnejší, nazvala by som ho, poklad z oblasti Leningradu, čiže Ruska. Tento íl od značky Soaphoria má bohaté minerálne zloženie, bieliaci a spevňujúci efekt, zlepšuje mikrocirkuláciu, pôsobí protizápalovo a antisepticky, čistí upchaté póry. Takže už vám je asi jasné, prečo som po ňom siahla. Musím povedať, že tento kambriansky íl je zázrak. Pleť je po ňom krásne čistá a póry sú pekne stiahnuté. Jednoducho, pleť je ako detská prdelka. Stačí vám skutočne veľmi malé množstvo ílu zmiešať s vodou (môžete použiť aj jogurt alebo mlieko, ale ja som skúšala len s vodou) na polohustú hmotu, tzv. pastu a naniesť ju na pleť. Nechajte pôsobiť 15/20 minút a potom zmyte, napríklad prírodnou morskou hubou (kozmetická huba). Dokonca tento íl môžete použiť aj na vlasy ako šampón alebo vlasový zásyp a tiež aj do kúpeľa. Ja sa musím polepšiť a začať ho používať pravidelne, nie kedy príde alebo kedy si spomeniem (raz za mesiac)...



Č I E R N A    O V C A
uhlíkové mydlo na problematickú pleť

Posledným pomocníkom pri mojej problematickej pleti, o ktorom vám poviem v tomto článku, je toto prírodné mydlo s čiernym uhlím od značky Mylo, ktoré má z pokožky vyťahovať prebytočný maz, nečistoty a toxíny. Pôsobí tiež protizápalovo a antisepticky, takže perfektný na akné. Avšak, táto značka odporúča používať mydlo až dvakrát denne (ráno aj večer), ja zase musím povedať, že pri takomto používaní som mala nesmierne vysušenú pleť a takisto pocit pnutia. Proste musela som si pleť hneď natrieť krémom. Skúšala som ho používať raz denne, neskôr každý druhý deň, ale ten pocit suchosti pleti bol stále dosť výrazný. Teraz ho používam asi 2-3 krát do týždňa a je to lepšie. Nemám pleť až tak vysušenú a pocit pnutia je menší. Samozrejme, pleť po očistení týmto mydlom si musím aj tak natrieť krémom. A na záver poviem už len toľko, že s týmto mydlom som spokojná, spravil na mňa dojem a je vidieť, že si s akné dokáže poradiť.



S touto zubnou kefkou ste sa mohli zoznámiť už na mojom instagrame, a musím povedať, že ma veľmi milo prekvapilo, koľko z vás sa k nej vyjadrilo (milujem diskusie s vami). Názory boli samozrejme rôzne, tiež ste mi odporučili skúsiť iné značky a podobne, no a teraz vám prezradím svoj názor. 



Z U B N Á    K E F K A
zubná kefka ecoheart

Vždy som mala problém s výberom zubnej kefky až kým som jedného dňa nenatrafila na kefky značky Curaprox. Fakt super kefky, ale opäť je to plast. Viem, že je možné kefku vrátiť a oni ju zrecyklujú, ale hlavička so štetinkami sa nerecykluje, čo je škoda, pretože netreba zabúdať na to, že aj tá je z plastu a umelých vlákien. Preto som chcela zmenu a siahla som po tejto prírodnej kefke s bambusovým telom a nilónovými vláknami, ktorú kúpite v dm drogériách. Bola som veľmi zvedavá čo to bude zač. No, poviem vám, že ja osobne som ostala sklamaná. Vydržala mi maximálne dva týždne. Tlačiť na zuby som netlačila, keďže vzhľadom na svoje problémy s kŕčkami a citlivými ďasnami ani nemôžem. Takže takáto je moja skúsenosť s touto značkou. Samozrejme, s prírodnými kefkami to nemienim vzdať. Aj naďalej budem hľadať a skúšať až pokiaľ nenájdem takú, ktorá bude mojim zúbkom vyhovovať. 

. . .

Toto sú produkty, ktoré som testovala asi v októbri/novembri 2018. Niektoré som vyskúšala len raz, niektoré si stále kupujem a za niektoré stále hľadám náhradu, pretože mi prekáža obal alebo zloženie, veď to poznáte. V ďalšej časti vám prezradím produkty na telo a vlasy, ktoré som testovala tiež v tomto období a niektoré používam dodnes. 









4 Komentáre

  1. Pri čistiacich géloch som mala stále problémy s tým, že mi neskutočne vysušovali pleť, ktorá sa dokonca začala šúpať. Cítila som sa ako ryba na suchu... So značkou Dulcia nemám absolútne žiadne skúsenosti, no zato so zubnými kefkami od Ecoheart áno <3

    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento gél fakt nevysušuje pleť, takže ho odporúčam všetkými desiatimi :).

      Odstrániť
  2. Tiež mám veľký problém s pleťou, pretože je citlivá so sklonom k lišajom a zároveň problematická, takže neskutočne zlá kombinácia. Keďže klasické značky, ktoré sú dostupné v obchodoch mi vôbec nesadli začala som preferovať prírodnú kozmetiku. Síce s Mylom ani Dulciou nemám žiadne skúsenosti, ale celkom mi sadli mydlá od Manny a potom produkty Krásna slečna od Havlíkovej apoteky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Manny som mala zopár produktov a veru, je to super kozmetika. Ja idem teraz skúšať odličovaciu pleť. vodu od Havlíkovej apotéky, tak som zvedavá :).

      Odstrániť